Time : 13:55:36
Date : 03 April 2007
Sender Name: Expo-id

Belgische politie toont haar concept voor excellente politiezorg tijdens Law Enforcement Europe

In 1998 werden de eerste besprekingen gevoerd voor een ingrijpende hervorming van de Belgische politiediensten. Nauwelijks een decennium later heeft België een uniek concept voor een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus. In het wetgevend kader werd een definitie geleverd van gemeenschapsgerichte politiezorg, gebaseerd op vijf pijlers. Het Belgische model is stilaan een exportproduct aan het worden. Daarom zullen voor het eerst Belgische en buitenlandse specialisten hun inzichten in en ervaringen met politiewerk in België delen tijdens de Internationale Conferentie "The Belgian Police...A centre of excellence", die plaats vindt onder de koepel van de eerste editie van GovSec - Law Enforcement - Ready! Europe, op 6 en 7 juni in Brussels Expo.

Tien jaar na de eerste onderhandelingen die uiteindelijk tot de Octopusakkoorden zouden leiden, wordt de politiezorg in België geleverd door een tweeledig model van Federale en lokale politie. Samen ontwikkelen zij een politiezorg met een hoge efficiëntie en een sterke band met de plaatselijke bevolking. België is een van de weinige landen die een concept van gemeenschapsgerichte politiezorg definieerde en in de wetgeving liet verankeren. Het snelle hervormingsproces dat door de de Politiewet van 1998 in gang werd gezet en het sterke wetgevende kader hebben geleid tot efficiënte en betaalbare politiezorg die enig is in zijn soort en die de belangstelling van specialisten overal ter wereld geniet. Voor het eerst zullen de Belgische politietop en vooraanstaande academici hun inzichten delen met collega's uit heel Europa, tijdens een tweedaagse Internationale Conferentie over gemeenschapsgerichte politiezorg.
"Het is goed dat een klein land als België een zo performant politieconcept heeft", zegt Jean-Marie Van Branteghem, Directeur Relaties met de Lokale Politie (CGL), "maar het is nog veel beter als je dat leertraject kan openstellen voor buitenlandse collega's. We maken graag gebruik van de mogelijkheid om onze Internationale Conferentie onder de koepel van de eerste editie van GovSec - Law Enforcement - Ready! Europe te organiseren. Dit vakevenement richt zich tot de hele Europese veiligheidssector en biedt uitstekende mogelijkheden voor networking en voor de ontwikkeling van internationale samenwerkingsverbanden. Wij verwachten een duizendtal politieofficieren, van zowel binnen- als buitenland, op onze internationale conferentie."

Over de conferenties en de vakbeurs

De eerste Europese editie van GovSec-Law Enforcement-Ready! brengt vakmensen en specialisten uit alle geledingen van de veiligheidsindustrie samen voor een tweedaags evenement vol kennisgeoriënteerde lezingen, workshops en een vakbeurs waar exposanten een reeks innovatieve diensten en producten presenteren. GovSec Europe is het toonaangevende vakevenement voor professionals uit het segment binnenlandse beveiliging en voor al wie beroepshalve betrokken is bij de beveiliging van mensen, goederen en data. Law Enforcement Europe is een tweedaagse combinatie van vakbeurs en conferentie die zich richt tot Europese politieofficieren en ordehandhavers met een gevarieerde waaier lezingen over innovatieve politiezorg en een commercieel aanbod uitrustings- en investeringsgoederen.
Ready!, the Emergency Preparedness and Response Conference and Exposition, richt zich tot iedereen die beroepshalve bij spoedeisende, civiele interventies betrokken is. Ready! Europe is gastheer voor de European Safety & Security Summit van de European Emergency Number Association. Deze conferentie focust op de Europese roll-out van het universele noodnummer 112.

GovSec - Law Enforcement - Ready! Europe wordt georganiseerd door Brussels Expo onder het beschermheerschap van Freddy Thielemans, burgemeester van Brussel. Op de vakbeurs zijn forma's aanwezig uit onder meer België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Surf naar www.govseceurope.eu voor het volledige
conferentieprogramma.

Noot (