Wageningen Universiteit

Het IPCC-rapport en de betekenis voor Nederland

Het PCCC (Platform Communication on Climate Change*) organiseert het symposium 'Het IPCC-rapport en de betekenis voor Nederland', dat gehouden wordt op 6 juni 2007 van 14.00 - 18.00 uur (registratie en lunch vanaf 13.00 uur) in de Rode Hoed, Amsterdam.

Het doel van dit symposium is beleidsmakers, professionele gebruikers, wetenschappers en pers te informeren over het complete 4e assessment rapport van het IPCC met een focus op de betekenis voor Nederland. Op 4 mei verschijnt het Werkgroep III rapport van het IPCC 'Mitigation of Climate Change'. Eerder dit jaar verschenen het Werkgroep II rapport 'Impacts, Adaptation and Vulnerability' (6 april) en het Werkgroep I rapport 'The Physical Science Basis' (2 februari).

Door het PCCC is bovendien de vertaling gemaakt naar de Nederlandse situatie. Over deze onderwerpen heeft het PCCC een brochure samengesteld, die op het symposium zal worden aangeboden aan het beleid. Na afloop van het presentatiegedeelte is er tijd ingeruimd voor de pers om aan de auteurs vragen te stellen. Bijgaand treft u het concept-programma aan.

Indien u wilt deelnemen aan deze bijeenkomst verzoek ik u gaarne bijgaand registratieformulier in te vullen en vóór 20 mei te retourneren aan ottelien.vansteenis@wur.nl. Na 27 mei zal een deelnamebevestiging, definitief programma en een routebeschrijving gemaild worden.


* Het PCCC is een samenwerkingsverband tussen MNP, KNMI, Wageningen UR (CCB en Alterra), ECN, Klimaatcentrum Vrije Universiteit, Universiteit Utrecht en NWO.

Met vriendelijke groeten,
Names dr. Rob van Dorland,
Ottelien van Steenis

---
Ottelien van Steenis
Communicatie medewerker / Communication support officer Programmabureau Klimaat voor Ruimte / Programme Office Climate changes Spatial Planning, www.klimaatvoorruimte.nl Secretariaat PCCC, www.klimaatportaal.nl
C.O. Alterra (Wageningen UR), PO Box 47, 6700 AA Wageningen, the Netherlands GEWIJZIGD TELEFOON- EN FAXNUMMER M.I.V. 13 NOVEMBER 2006: T: +31 317 48 6540
F: +31 317 42 6101
E: ottelien.vansteenis@wur.nl
niet op vrijdag aawezig

---