Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Michael Braungart opvallende spreker bij 'Het Nieuwe Ondernemen-MVO in bedrijf'.

From efficiency to effectiveness: 'Afval = Voedsel'

Michael Braungart, een bekende Duitse chemicus zal tijdens het evenement 'Het Nieuwe Ondernemen - MVO in bedrijf' in Nieuwegein een belangrijke bijdrage leveren met zijn presentatie 'Afval is voedsel' gebaseerd op zijn boek 'Cradle to Cradle, remake the way we make things'.

Uniek is de opvatting van Michael Braungart die stelt dat groei, overvloed en een schoon milieu zeer goed samen kunnen gaan. Samen met zijn collega McDonough heeft hij aangetoond dat de gedachtegang winstgevend kan zijn. Inmiddels hebben o.a. Nike, Ford Motor Company, Herman Miller en de Chinese overheid het basisparadigma al overgenomen. Braungart wil nu aantonen dat dit proces ook werkt voor de kleinere onderneming.

De lezing van Braungart vindt plaats tijdens het evenement 'Het Nieuwe Ondernemen-MVO in bedrijf' georganiseerd door MVO Nederland. 'Het Nieuwe Ondernemen' is het evenement op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, voor en door ondernemers.

Op het evenement exposeren ca. 70 exposanten hun MVO producten en diensten op innovatieve wijze. Bovendien zijn er tal van workshops, lezingen en debatten. Daarnaast zijn er coaches aanwezig om alle vragen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid te bespreken.

Aanmelden en het samenstellen van een persoonlijk programma voor deze unieke dag kan via de website: www.Het-Nieuwe-Ondernemen.nl .

'Het Nieuwe Ondernemen - MVO in bedrijf' vindt plaats op 6 juni in Nieuwegeins Business Center.

In 2006 werd 'Het Nieuwe Ondernemen'onderscheiden met de EVA-Award, de onderscheiding voor het beste 'business to business event' van 2005.

MVO Nederland is een kennis- en netwerkorganisatie die het bedrijfsleven stimuleert om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. MVO Nederland brengt bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheid, onderwijs en onderzoek bij elkaar om gezamenlijk te werken aan effectieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Het midden- en kleinbedrijf (mkb) vormt het speerpunt in deze activiteiten. Steeds meer bedrijven integreren maatschappelijk verantwoord ondernemen in hun bedrijfsvoering. Volgens MVO Nederland is MVO dan ook de nieuwe standaard voor het ondernemen in de 21e eeuw.

Utrecht, mei 2007



Ingezonden persbericht