Gemeente Dongen


Informatiebijeenkomst over antennes voor draadloze communicatie

Op woensdag 6 juni verzorgt het Antennebureau op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders een informatiebijeenkomst om informatie te geven over antennes. Het Antennebureau is het overheidsloket voor informatie en vragen over antennes. De informatiebijeenkomst vindt plaats in de centrale hal in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om deze informatieavond bij te wonen.

Mobiele communicatie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Mobiele telefoons zijn niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Voor draadloze communicatie is een netwerk van antenne-installaties nodig, ook wel basisstations genoemd. Voor een goed bereik worden de antennes van een basisstation meestal op een hoge mast of op het dak van een hoog gebouw geplaatst. Soms wordt een mast hiervoor speciaal gebouwd, maar het is ook mogelijk bestaande masten te gebruiken, bijvoorbeeld masten voor lichtreclame.

Elektromagnetische velden
Overal om ons heen zijn elektromagnetische velden. Niet alleen door antenne-installaties, maar ook door bijvoorbeeld het gebruik van uw mobiele telefoon, door radiogolven van radio en televisie, bij het passeren van antidiefstalpoortjes in winkels, etc. Bij het plaatsen van antennes voor draadloze communicatie in een woongebied wordt vaak de vraag gesteld of deze elektromagnetische velden invloed hebben op onze gezondheid.

Onderzoek
Wereldwijd wordt er veel onderzoek gedaan naar effecten van elektromagnetische golven. De Gezondheidsraad (een onafhankelijk adviesorgaan van de Nederlandse regering) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houden deze onderzoeken nauwlettend in de gaten. Volgens hen zijn er geen aanwijzingen dat antennes gezondheidsklachten veroorzaken.
Tijdens de informatieavond gaat het Antennebureau in op dit en andere onderwerpen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over antennes of het Antennebureau? Kijkt u dan op www.antennebureau.nl.

Laatst gewijzigd: 23-5-2007