Gemeente Bronckhorst

Informatieavond ontwikkelingsvisie stadje Bronkhorst

6 juni 2007

Jaarlijks bezoeken zo'n 80.000 mensen het monumentale stadje Bronkhorst. Dit is goed voor de economie van het stadje en de gemeente Bronckhorst als geheel, maar het brengt ook een aantal knelpunten met zich mee, bijvoorbeeld voor het verkeer en de leefbaarheid. Daarnaast vragen veel mensen zich af welke kant het op moet met Bronkhorst in de nabije toekomst: meer toerisme of behoud en verbetering van het bestaande? De gemeente Bronckhorst is onlangs begonnen met het opstellen van een toekomstvisie voor Bronkhorst, waarin dit soort vragen een plek krijgen. De gemeente brengt samen met betrokken organisaties en bewoners de huidige situatie in beeld: wat is er op dit moment allemaal, welke knelpunten en kansen zijn er en welke scenario's zijn denkbaar voor de toekomst van het kleinste stadje van ons land? Uiteindelijk wil de gemeente, samen met alle betrokkenen, een keuze maken voor de toekomst van het stadje en dit uitwerken en uitvoeren in de komende jaren. Bureau BUITEN uit Utrecht geeft voor de gemeente gestalte aan deze visie.

Bewonersavond
Op 6 juni a.s. vindt een bewonersavond plaats over de ontwikkelingsvisie. Tijdens deze bijeenkomst worden de resultaten uit de eerste fase van het onderzoek gepresenteerd, inclusief de gehouden interviews met betrokken partijen en enquête onder bewoners van Bronkhorst. Daarnaast kunnen de aanwezigen discussiëren over de toekomst van Bronkhorst.

U bent welkom
Inwoners van het stadje Bronkhorst nodigt de gemeente van harte uit om deze bewonersavond bij te wonen. De avond begint om 19.30 uur in herberg De Gouden Leeuw, Bovenstraat 2 in Bronkhorst.

Hengelo Gld., 23 mei 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --