Gemeente Geldermalsen

Persbericht RBT Spannende GPS Geuzentocht

24 mei 2007 - Spannende GPS Geuzentocht rondom Slot Loevestein Geheime codes en lastige obstakels leiden naar schat

Een spannende GPS Geuzentocht voor kinderen van 9 tot 12 jaar wordt op
6 juni op Slot Loevestein geopend. Geheime codes, munten met letters, moeilijke opdrachten en lastige obstakels leiden uiteindelijk naar de schat die de Spanjaarden tijdens hun strijd met de geuzen hebben verstopt. Ideaal voor kinderfeestjes, schoolreisjes of een gezinsuitje. De Geuzentocht is ontwikkeld door het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland in opdracht van de Stichting Vesting3hoek met een financiële bijdrage van de provincies Gelderland en Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Het verhaal
In 1568 hadden de Nederlandse provincies een Spaanse koning. Veel Nederlanders waren hier niet zo blij mee en kwamen in opstand. De opstandelingen kregen de erenaam geuzen. Ook Slot Loevestein was in die tijd in handen van de Spanjaarden. De Geuzen, onder leiding van Herman de Ruijter, werden door Willem van Oranje gevraagd om hem te helpen het slot te heroveren. Ze wisten toen nog niet dat ze met deze opdracht hun ondergang tegemoet gingen..

Geheime code
Kinderen ontdekken tijdens de tocht zelf hoe dit spannende avontuur van de geuzen verliep! En.ze gaan op zoek naar de schat die de Spanjaarden destijds verstopt hebben. Het GPS-apparaat gaat ze daarbij helpen. Op verschillende plaatsen in en rondom Slot Loevestein zijn munten vastgenageld met daarop een letter. De letter helpt om de etappes in de GPS in de juiste volgorde af te leggen en moeilijke opdrachten te vervullen. Maar dat is niet het enige. De letter helpt ook om achter de geheime code te komen waarmee de schatkist misschien te vinden is.

Huur geuzenpakket
Een GPS-apparaat is vanaf 11 juni te huur bij Slot Loevestein voor 11 (één GPS-apparaat is voldoende voor een groepje tot 8 kinderen). Per kind zijn de extra kosten 6. Elk kind krijgt dan zijn eigen geuzenpaspoort, een geuzenpenning en een potlood om de opdrachten te doen. Kinderen van 12 jaar zouden de tocht eventueel zelfstandig kunnen doen, maar begeleiding is gewenst. Voor groepen groter dan twintig gelden speciale tarieven.

Meer informatie en reserveren
Voor meer informatie over de Geuzentocht of om te reserveren kunt u bellen naar Slot Loevestein via (0183) 447171 of kijken op www.vesting3hoek.nl of kijk op www.slotloevestein.nl

Vorige pagina