Algemene Onderwijsbond

AOb schrijft 77.000e lid in op onderwijsfestijn

"Onderwijsevenement sluit goed aan bij beleving jonge docenten"

24 mei 2007

Utrecht - Op woensdag 6 juni organiseert de Algemene Onderwijsbond AOb!live, een evenement met een uitgebreid programma voor starters en studenten in Huis ad Werf in Utrecht. Starters met een aantal jaar ervaring maar ook studenten die hun studie bijna hebben afgerond, kunnen meer te weten komen over orde houden, oudergesprekken, conflictstijlen, timemanagement, moeilijke klassen en arbeidsvoorwaarden. Kortom praktische onderwerpen waar in de opleiding weinig aandacht voor is. AOb! live is ook een trendy en informatieve dag voor vakgenoten in het onderwijs. Geen lange lezingen, geen saaie theorie. Op AOb! live kunnen studenten en starters actief aan de slag met praktische situaties. Gezien de vele voorinschrijvingen lijkt het dit jaar uitverkocht te worden.

Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV en present op 6 juni is zeer te spreken over de hoge opkomst. "Het bewijst dat vakbonden ook jonge mensen aantrekken en dat is positief voor het imago. AOb!Live sluit aan bij de belevingswereld van jonge docenten: praktisch, leergierig en nuttig." Agnes Jongerius zal op de dag de vernieuwde website www.straksvoordeklas.nl lanceren en waarschijnlijk ook het 77.000e lid van de AOb verwelkomen. Een nieuwe mijlpaal voor de Algemene Onderwijsbond. Begin dit jaar werd nog het 76000e lid ingeschreven.

AOb! live 2007 wordt geopend door Floor ter Wal, initiatiefneemster en woordvoerster van de Groene Golf. De Groene Golf is een actiegroep van jonge werknemers in het onderwijs die aandacht vraagt voor de problemen van jonge docenten. Minister Plasterk heeft Floor ter Wal uitgenodigd om zitting te nemen in de commissie Leraren, een werkgroep onder leiding van SER-voorzitter Rinnooy Kan die plannen gaat maken om het lerarenberoep aantrekkelijker te maken. De Groene Golf heeft een eigen website: www.groenegolf.info

AOb!live is van 12.30 tot 19.00 uur in Huis aan de Werf in Utrecht, www.huisaandewerf.nl. U bent van harte uitgenodigd om AOb!live te bezoeken. Kijk voor het volledige programma op www.aob.nl.

---- --