KNHS


Informatieavond Zorg voor Paard en Landschap
24 mei 2007
zorg voor landschap en paard 1.jpg

De paardenhouderij in Nederland neemt sterk toe, professioneel en hobbymatig. Men ziet steeds vaker paarden in het landschap. Helaas is er niet altijd sprake van een goede inpassing in het landelijke gebied.
Het project Zorg voor Paard en Landschap is een gemeenschappelijk initiatief van Sectorraad Paarden, Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), Practical Training Centre (PTC+), Stichting Beheer Natuur en Landelijk Gebied (SBNL), Landschapsbeheer Nederland en Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). De filosofie van de initiatiefnemers van het project Zorg voor Paard en Landschap is dat de paardensector cq paardenhouderij ook haar eigen verantwoordelijkheid heeft voor een gedegen landschappelijke inpassing.

Op woensdag 6 juni a.s. zal er in het kader van het project een informatieavond worden gehouden bij het KNHS Federatiecentrum aan De Beek 125 te Ermelo. De informatieavond wordt verzorgd door de stichting SBNL, de organisatie voor particulier en agrarisch natuurbeheer. Tijdens deze avond kunnen paardenhouders inspirerende ideeën opdoen over wat zijzelf kunnen doen aan de inpasbaarheid van hun (hobbymatige) paardenhouderij in het landschap. De avond begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Geïnteresseerden worden wel vriendelijk verzocht zich van te voren aan te melden bij SBNL, per email: info@sbnl.nl of telefonisch: 0318-578357.