Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Vrijwilligerswinkel in Stadswinkel Kralingen-Crooswijk

Woensdag 6 juni wordt in de stadswinkel de vrijwilligerswinkel officieel geopend. Na deze dag kan iedereen drie ochtenden per week langskomen bij de balie.

De Vrijwilligerswinkel bevordert en ondersteunt het vrijwilligerswerk. Dit doet zij door de realisatie van een juiste bemiddeling tussen de vraag naar vrijwilligers en het aanbod van vrijwilligers. Iedere dinsdag- woensdag- en donderdagochtend kan je langs komen bij de balie met al je vragen over vrijwilligerswerk.

De winkel wil zich in de nabije toekomst vooral gaan richten op de vrijwilliger die aan het reguliere arbeidsproces deelneemt, mensen die met pensioen gaan of zijn, studenten in de stad Rotterdam en VMBO' ers die min of meer verplicht maatschappelijke stages gaan lopen.

Met de opening van de vrijwilligerswinkel, is Kralingen-Crooswijk de derde (deel)-gemeente in de regio die zich in samenwerking met Vak&Werk Rijnmond sterk maakt voor vrijwilligers. In Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel hebben de winkels in 2006 succesvol gedraaid.

Meer informatie?

Wilt u weten (vanaf) wanneer u langs kunt komen of wilt u meer weten over de vrijwilligerswinkel? Klik dan hier voor meer informatie.