Ingezonden persbericht


GE Plastics Bergen op Zoom viert 30 jaar Technology als gastheer van Nationale Scheikunde Olympiade

BERGEN OP ZOOM, NEDERLAND - 30 mei 2007 - Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de Technology afdeling op de locatie Bergen op Zoom is GE Plastics dit jaar gastheer van de 28e Nationale Scheikunde Olympiade van 6 tot 13 juni 2007.

De Internationale Chemie Olympiade is een jaarlijks terugkerend evenement, dat later dit jaar in Moskou zal plaatsvinden. De vier beste Nederlandse vwo-leerlingen mogen naar de internationale ronde in Moskou afreizen. Om deze vier plaatsen wordt gestreden in de nationale wedstrijd, waarvan GE Plastics dit jaar gastheer is. Tot nu toe hebben 1200 leerlingen uit heel Nederland het al in de eerste en tweede ronde tegen elkaar opgenomen. De 20 beste leerlingen uit deze ronden mogen in de landelijke wedstrijd in Bergen op Zoom om een top vier plaats strijden.

Dr. Willem Sederel, sinds 25 jaar werkzaam bij GE Plastics en directeur Global Technology Polycarbonaat, leidt samen met acht leden van het organisatieteam het programma in goede banen. "We zijn er trots op deze belangrijke mijlpaal te kunnen vieren als gastheer van een belangrijk evenement voor de chemiesector waarbij jong talent centraal staat. Deze editie van de olympiade is uitdagend en stimulerend, maar er is ook ruimte voor plezier. Ons team verheugt zich erop met de 20 'olympianen' te werken, om de vier Nederlandse kampioenen te selecteren en natuurwetenschappen te promoten als een aantrekkelijke carrièrekeuze."

De technologie van GE Plastics heeft de afgelopen 30 jaar veel belangrijke doorbraken opgeleverd op het gebied van technische kunststoffen, waarmee GE Plastics zich een reputatie heeft verworven als een van de meest toonaangevende kenniscentra voor ontwikkelingen in materialen en processen. Dit heeft geleid tot de succesvolle toepassing van kunststoffen van het bedrijf in uiteenlopende producten, van cd's en in-lijn gelakte carrosseriepanelen voor auto's, tot glazen overkappingen voor voetbalstadions, folie voor beeldschermen en medische apparatuur. Erik Delsman, lid van het GE-team en winnaar van een zilveren medaille bij de Chemie Olympiade van 1994, zal in een nauwe samenwerking met de deelnemers van dit jaar zoveel mogelijk van zijn kennis, vergaard in zijn studie en werk als procesontwikkelaar bij GE Plastics, proberen over te dragen.

Raman Ahmed, 18 jaar, vwo-leerling aan het Gertrudiscollege in Roosendaal en één van de 20 finalisten, zegt over zijn deelname: "Ik kijk ernaar uit om veel te leren. Ik vind het fantastisch dat ik hieraan mee kan doen en ik verheug me erop GE Plastics te leren kennen en andere leerlingen van mijn leeftijd te ontmoeten. Dit is een goede kans om mij persoonlijk te ontwikkelen. Ik heb er zelfs mijn vakantie voor afgezegd! Ik vind het spannend dat ik de kans krijg me op internationaal niveau te meten met anderen....en een prijs in het vooruitzicht is natuurlijk altijd een goede stimulans."

Ook Teun Sweere, 17 jaar en vwo-leerling aan het Markland College in Oudenbosch, mag dit jaar meedoen aan de Nationale Scheikunde Olympiade. Ook vorig jaar was hij één van de deelnemers en hij is heel blij dat hij dit keer de finale gehaald heeft. Teun is dol op scheikunde en ziet voor zichzelf een toekomst bij een internationaal bedrijf als GE. Hij heeft hoge verwachtingen voor dit jaar en kijkt ernaar uit zich met andere leerlingen te kunnen meten in iets dat hij leuk vindt en goed kan. Maar hij verheugt zich ook op de ontspanning buitenom het serieuze gedeelte, zoals het zeilen.

De wedstrijd heeft de vorm van een reeks workshops en bestaat uit twee hoofdgedeelten. Allereerst is er een theoriegedeelte, met onderwerpen variërend van kwantummechanica tot organische scheikunde, waarbij de deelnemers getest worden op een niveau hoger dan het schoolniveau in hun leerjaar. In het tweede gedeelte kunnen de leerlingen hun kennis in de praktijk brengen en hun creativiteit en innovatieve talenten demonstreren in practica en experimenten.

Het organiserende team van GE Plastics heeft nauw samengewerkt met het NCSO (Nationaal Comité Scheikunde Olympiade) om het programma zo goed mogelijk af te stemmen op de vastgestelde stof, en om de deelnemers op hoog niveau te begeleiden en trainen, en er zo een spannende en inspirerende week van te maken.

De winnaars worden tijdens een prijsuitreiking in het Markiezenhof in Bergen op Zoom op 13 juni om 14.00 uur bekengemaakt door burgemeester J.M.M Polman, samen met Tom Stanley, General Manager Technology van GE Plastics en Willem Grin, General Manager Manufacturing in Bergen op Zoom.

Over GE Plastics
GE Plastics (www.geplastics.com) is een toonaangevende, wereldwijd opererende fabrikant en distributeur van kunststoffen die worden gebruikt in een aantal belangrijke industrieën, bijvoorbeeld voor de fabricage van auto's, computers, telecommunicatieapparatuur, huishoudelijke apparatuur, optische media, verpakkingen en bouw- en constructiematerialen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen en samenstellen van verschillende kunststoffen, waaronder polycarbonaat, ABS, SAN, ASA, PPE, PC/ABS, PBT en PEI, en de LNP* lijn van hoogwaardige speciale samenstellingen. Een van de bedrijven van GE Plastics, Specialty Film & Sheet, produceert hoogwaardige Lexan*-plaat materialen en folies die worden gebruikt voor duizenden veeleisende toepassingen over de hele wereld. Daarnaast is de speciale Automotive-organisatie van GE Plastics een ervaren, wereldwijd opererende producent van kunststof oplossingen voor vijf belangrijke segmenten in de automobielindustrie: carrosseriepanelen en ruiten, toepassingen onder de motorkap; componenten; structuren en interieuren; en verlichting. Als Wereldwijd Partner van de Olympische Spelen is GE de exclusieve leverancier van een grote verscheidenheid aan innovatieve producten en services die van essentieel belang zijn voor het succes van de Spelen.

# # #


* LNP en Lexan zijn handelsmerken van General Electric Company.

GE Contactpersonen
Europa
Helen Vandebovenkamp
GE Plastics, Bergen op Zoom,
Nederland
Tel: +31 164 292 097
E-mail: helen.vandebovenkamp@ge.com

Contactpersonen bij bureaus
Europa
Folke Markestein
Marketing Solutions
Bergen op Zoom, Nederland
Tel: +31 164 317 038
E-Mail: fmarkestein@marketingsolutions.be

.

Foto:
GE Plastics in Bergen op Zoom viert 30 jaar Technology met gastheerschap van de 28e Nationale Scheikunde Olympiade

Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de Technology afdeling op de locatie Bergen op Zoom is GE Plastics dit jaar gastheer van de 28e Nationale Scheikunde Olympiade van 6 tot 13 juni 2007.

---- --