Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


HHSK test nieuwe manier damwanden plaatsen

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is gestart met de voorbereidingen voor een damwandproef aan de Opperduit 366 in Krimpen aan de Lek. In verband met de werkzaamheden is de dijkweg langs de Lek vanaf donderdag 31 mei afgesloten. De damwandproef is onderdeel van het dijkversterkingproject Nederlek.

De daadwerkelijke proef start op woensdag 6 juni. Met de proef wil het hoogheemraadschap onderzoeken of damwanden op een andere manier geplaatst kunnen worden. Voorheen werden damwanden de grond in getrild. Dat veroorzaakt overlast bij omwonenden, bovendien kan deze methode schade veroorzaken aan woningen in de buurt. Vanwege deze nadelen onderzoekt het hoogheemraadschap nu of het mogelijk is damwanden de grond in te drukken. Deze methode veroorzaakt minder overlast.

De werkzaamheden duren tot en met 22 juni. Door het zware materieel dat bij de damwandproef wordt gebruikt is er tot die tijd geen verkeer mogelijk op doordeweekse dagen tussen 08.30 en 17.00 uur. Ook het busverkeer is in die periode gestremd.