RVD / Kon.Huis nr. 128: Prinses Laurentien spreekt op bijeenkomst over maatschappelijk verantwoord ondernemen

PRINSES LAURENTIEN SPREEKT OP BIJEENKOMST OVER MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is woensdag 6 juni in het Nieuwegeins Business Center een van de sprekers bij Het Nieuwe Ondernemen - MVO in bedrijf, een grootschalig evenement over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven benadrukt de Prinses de belangrijke rol van het midden- en kleinbedrijf bij de aanpak van laaggeletterdheid.

In haar toespraak benadrukt de Prinses dat investeren in geletterdheid en opleiden van personeel bijdraagt aan de productiviteit, veiligheid en betrokkenheid van alle werknemers. Zij wijst er in dit verband op dat de aanpak van laaggeletterdheid daarom fundamenteel deel uitmaakt van het ondernemerschap.

Ongeveer 1,5 miljoen mensen in Nederland kunnen niet of nauwelijks lezen of schrijven. Hun laaggeletterdheid beperkt hen in het volwaardig participeren in het dagelijks leven en op het werk. Laaggeletterdheid heeft niet alleen grote persoonlijke maar ook sociaal-maatschappelijke en economische gevolgen.

De Prinses spreekt tijdens een bijeenkomst van Goede Zaken(TM). Deze organisatie leert ideële organisaties zich te professionaliseren door gebruik te maken van kennis, kunde en bedrijfsmiddelen van bedrijven. Ondernemers vinden op hun beurt bij Goede Zaken(TM) vernieuwde ideële projecten die goed zijn toegerust voor samenwerking. Goede Zaken(TM) wordt gesteund door Stichting DOEN en Rabobank Foundation.

Het Nieuwe Ondernemen-MVO in bedrijf is een evenement voor en door ondernemers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Met duizend bezoekers uit het midden- en kleinbedijf, gastsprekers uit binnen- en buitenland en een zeer divers aanbod van MVO-innovaties en voorbeelden is dit veruit het grootste en meest veelzijdige MVO-evenement in Nederland.

Noot voor redacties (