Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 4 juni 2007

Juni Kunstmaand 07 in De Baarsjes gaat eerste week in

Na een zeer geslaagd openingsweekend is Juni Kunstmaand 07 nu echt begonnen. De komende weken vinden vele evenementen plaats tijdens het jaarlijkse kunst- en cultuurfestival in het Amsterdamse stadsdeel. Hier een overzicht voor de komende week: . Galerie Arps&Co brengt woensdag 6 juni op het Paramariboplein een onvergetelijke zwerverservaring 'In de marge van La Dolce Vita'. Tussen 15.30 en 20.30 uur kan het publiek zich onderdompelen in de extravagante wereld van de Italiaanse cinema uit de jaren '60. De aanleiding tot dit festival ligt in het werk en leven van de Italiaanse acteur/schilder Ele d'Artagnan, van wie de gehele maand een expositie van erotische tekeningen te zien is in galerie Arps&Co in de Arubastraat.

. Op zondag 10 juni is de opening van 'Van Marrakech tot Marken', een project van drie galeries in de Witte de Withstraat. Tussen 15.00 en 17.00 uur vindt een streetwalk plaats, waarin buurtbewoners, cursisten en leerlingen textielproducten en kostuums uit diverse culturen presenteren. Aansluitend vindt de feestelijke opening van de expositie van dit project plaats, een etalagetentoonstelling die de gehele maanden juni en juli te zien is in de deelnemende galeries. Dit zijn Atelier Leek/Pleiter (Witte de Withstraat 146), PSN4 (148) en Hoofdzaak Hoeden (168).

. Op 10 juni is tevens de opening van 'Hier en Daar', een etalagetentoonstelling van het tijdelijke radiostation van De Baarsjes. Bewoners vertellen in interviews wat zij vinden van hun buurt. Fragmenten uit deze interviews worden afgewisseld met uitspraken en vreemde geluiden afkomstig van radiostations van over de gehele wereld. Deze geluidscollage is buiten te horen op de Witte de Withstraat 140hs.

Op www.junikunstmaand.nl is het complete overzicht van alle evenementen tijdens Juni Kunstmaand 07 te vinden. De programmakrant is verkrijgbaar bij het informatiepunt in café/restaurant Edel en op diverse openbare plekken in het stadsdeel.

Noot voor de pers



Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam