LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 6 juni 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Femke Halsema - Vandaag is onze hoofdgast GroenLinks partijleider Femke Halsema. Binnen GroenLinks is er een discussie gaande over de koers en de uitgangspunten van de partij. Er wordt regelmatig gesproken over de libertaire koers van Femke Halsema. Wat doet deze discussie met de GroenLinks partijleider en welke koers zal de partij in de toekomst kiezen; de vrijzinnige of de gemeenschappelijke? Verder praat Francisco van Jole met Femke Halsema over groene politiek en de gevolgen van de 100 dagen van het kabinet.

Burenwinkel - Lisa Boersen van het instuut Liefde in de Stad komt vertellen over de Buurtbus, een mobiele buurtwinkel gevuld met producten speciaal ontworpen voor burensituaties, zoals hoogpolige sloffen, laagdrempelige portiekfuif en wiedergutmachungspresentjes. De bedenkers van de buurtwinkel vinden dat de verantwoordelijkheid voor de buurt terug moet naar de buren. Lisa Boersen is een van de initiatiefneemsters en zij doet in Desmet Live een oproep om je eigen buurtproduct in te dienen.

Eerwraak op het Beeld voor Beeld Festival - De documentaire 'Eerwraak' van Frans Bromet wordt vertoond op het Beeld voor Beeld festival dat vandaag in Amsterdam begint. Documentairemaker Bromet volgt twee Nederlandse vrouwen van Turks-Koerdische afkomst op hun reis door Turkije. Ze hebben daar filmopnames over eerwraak gemaakt. Met hun film proberen ze eergerelateerd geweld bespreekbaar te maken op middelbare scholen. Bromet volgt hen in dit proces en gaat op zoek naar wat deze vrouwen beweegt. Yeter Akin en Frans Bromet vertellen in Desmet Live over eerwraak.

Vaste onderdelen:

Buitenlandse correspondenten - De Poolse journaliste Malgorzata Bos-Karczewska praat afwisselend met enkele buitenlandse collega's over LLiNKe thema's in de actualiteit.

Chef Culinaire Zaken - Teun van de Keuken, chef culinaire zaken, komt regelmatig langs in Desmet Live om nieuws en wetenswaardigheden uit de voedselindustrie te bespreken.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman of verhalenbundel die dezelfde week verschijnt.

Live-muziek - Het live-optreden komt vandaag van de band Dee Rose. Dee Rose speelt pop songs, met een funky inslag, geschreven door zanger/toetsenist en frontman van de band, Daniel Roos. Daniel is 19 jaar maar al jaren serieus bezig met het schrijven en spelen van zijn eigen nummers.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT