Gemeente Utrecht

Ondernemers kunnen 'v' van veiligheid verdienen

Gemeente start campagne 'verdien de v van veiligheid' op Oudenrijn

Waar is hier de nooduitgang? Dit is de slogan van de campagne 'Verdien de V van Veiligheid'. De gemeente Utrecht wil met de campagne aandacht vestigen op de veiligheid van personeel en bezoekers in bedrijfspanden. Wethouder Harrie Bosch geeft op woensdag 6 juni op bedrijventerrein Oudenrijn het startsein van de campagne.

Na de start bezoekt een veiligheidsteam het terrein om iedereen te wijzen op het belang van veiligheid in bedrijfspanden. Ook krijgen de ondernemers een veiligheidskoffer met praktische informatie over hoe een pand (nog) veilig(er) gemaakt kan worden. Vanaf juli 2007 gaat de gemeente de bedrijven controleren. In de loop van 2007 en 2008 volgen andere bedrijventerreinen in Utrecht.

Eigen verantwoordelijkheid
De verantwoordelijkheid van de veiligheid van bedrijfspanden ligt bij de ondernemers zelf. De gemeente ondersteunt bedrijven bij het verdienen van de V van Veiligheid. De campagne moet aanzetten tot het onderkennen van het belang van de veiligheid van bedrijfspanden. Niet alleen bij de ondernemer, maar bij iedereen die er werkzaam is.

Mensenlevens
De gemeente Utrecht vindt het belangrijk dat bedrijfspanden volledig voldoen aan de veiligheidseisen. In navolging van het bedrijventerrein Cartesiusweg (najaar 2006) start dit jaar de campagne op bedrijventerrein Oudenrijn. De campagne 'Verdien de V van veiligheid' richt zich op het voorkomen en beperken van risico's waarbij gewonden en in het ergste geval zelfs dodelijk slachtoffers kunnen vallen.
Calamiteiten zijn soms niet te voorkomen, maar een goed beeld van de risico's kan letterlijk mensenlevens redden. Met het doornemen van de inspectielijst uit de veiligheidskoffer, krijgt de ondernemer een goed beeld van de risico's in zijn pand.
De gemeente stimuleert zo ondernemers en medewerkers om de veiligheid in hun bedrijfspand op orde te houden of te krijgen.

Noot voor de media
Het startsein wordt gegeven door wethouder Harrie Bosch op 6 juni van 14.30 tot 15.30 uur ter hoogte van de rotonde Oudenrijnseweg - Naamrijk op bedrijventerrein Oudenrijn. Hier staat twee weken een interactief 3D-bord met een simulatie over veiligheid en onveiligheid in bedrijfspanden. Ook reikt Bosch de veiligheidssticker uit aan de heer W. Kluft van Jongeneel van Koninklijke Jongeneel.
U bent van harte uitgenodigd voor deze startbijeenkomst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemeente Utrecht, Communicatie, Marleen Pijbes, 030 - 286 73 33