Finale Academische Jaarprijs 06/07 om 100.000 euro


05.06.2007 / 13:33 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ddk

Ddk

Woensdagmiddag 6 juni, vindt de finale van de Academische Jaarprijs plaats. Minister Plasterk overhandigt de prijs van 100.000,- euro aan de gelukkige winnaars. Zeven teams van de universiteiten Utrecht, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam strijden met elkaar in deze tweede editie van The Battle of the Universities.

Dagvoorzitter Robbert Dijkgraaf begeleidt de 7 teams in hun presentaties aan de jury op de Slotmanifestatie die gehouden wordt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De jury bestaat uit Piet Borst, Rob van Hattum, Adriana Esmeijer, Marja van der Putten en Leo Halvers onder voorzitterschap van Rick van der Ploeg. Zij hebben de taak om de kwaliteit en het enthousiasme van alle teams, hun onderzoek en hun plannen om dit naar het grote publiek te brengen te wegen en de winnaar te kiezen. De onderwerpen gaan over klimaat, slangengif, X en Y chromosomen, verdwijnende talen en foutieve herinneringen. In september 2006 is de inschrijving gestart onder universitaire teams van de Nederlandse universiteiten. In de voorronde koos de jury de beste plannen voor deze slotronde. Vanaf 20 januari hebben de 7 teams gewerkt aan de uitwerking van hun plannen om hun wetenschappelijk onderzoek voor een breed publiek aantrekkelijk te maken.

De Academische Jaarprijs is een jaarlijkse prijs bedoeld om studenten en onderzoekers te motiveren om wetenschappelijk onderzoek op aansprekende wijze onder de aandacht van het brede publiek te brengen.


Noot voor de redactie (