Provincie Gelderland

PERSBERICHT

Nr.2007-274

Arnhem,5 juni 2007

ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS
Periode 7 juni en 13 juni 2007

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Woensdag 6 juni
Gedeputeerde Hans Esmeijer is aanwezig bij de opening van Kindertop 2007 georganiseerd door staatssecretaris Dijksma van Onderwijs en minister Rouvoet van het programmaministerie Jeugd en Gezin. Het gaat om een conferentie in een eigentijds jasje. De rode draad op de Kindertop is 'de best mogelijke start voor de jeugd van Nederland'. Genodigden zijn mensen waarmee minister Rouvoet en staatssecretaris Dijksma al eerder een ontmoeting hebben gehad tijdens werkbezoeken en themabijeenkomsten in de eerste 100 dagen van het nieuwe kabinet. Daarnaast zijn er ook kinderen en jongeren uitgenodigd om mee te doen aan de Kindertop. (Mediapark in Hilversum. Meer informatie: Secretariaat Kindertop 2007, tel. (0252) 360 130) Gedeputeerde Hans Esmeijer is aanwezig bij de opening van de tentoonstelling 'From the Ashes of Sobibor' in het bevrijdingsmuseum in Groesbeek. De tentoonstelling is gebouwd door het museum van het concentratiekamp Sobibor in Polen en is van 6 juni tot 30 september 2007 te zien. Van het vernietigingskamp is niet overgebleven: de nazi's hebben in 1943 ale sporen ervan uitgewist. De tentoonstelling vertelt wat hierdoor verzwegen had moet blijven: de situatie van joodse burgers in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog en het massale transport naar concentratie- en vernietigingskampen. De reizende tentoonstelling die schitterend is vormgegeven, trok tot nu toe al ruim 80.000 bezoekers en is mede door financiële steun van de provincie Gelderland mogelijk gemaakt. (14.30 uur - 17.00 uur; Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4 in Groesbeek)

Donderdag 7 juni
De Commissaris van de Koningin is van 5 tot 13 juni in China. Hij is delegatieleider van een economische missie naar de provincies Shandong en Hubei. (Inlichtingen bij de heer P. de Jong, tel. (026) 359 91 40) Gedeputeerde Harry Keereweer houdt een toespraak en verricht de heropening van Pinetum "De Dennenhorst" (achter Restaurant de Gelderser Boer), dat onderdeel is van landgoed "De Dennenhorst". De provincie Gelderland heeft in het kader van subisidieregeling Landgoederen een bijdrage geleverd voor het achterstallig onderhoud. Het Pinetum wordt nu heropend voor publiek. (17.30 - 19.00 uur; Restaurant de Gelderse Boer, Boslaan 87 in Lunteren) Gedeputeerde Hans Esmeijer houdt een openingstoespraak tijdens de Domoticadag 2007. De Domoticadag is georganiseerd door de provincie Gelderland vanuit het programma Ontgroening en Vergrijzing met als thema 'Met techniek meer mens ....!?Â’