Woensdag 6 juni te zien bij Team West

Leiderdorp, 05-06-2007 o Woensdag 6 juni 2007 vraagt Politie Hollands Midden tijdens de tv-uitzending 'Team West' van RTV West aandacht voor een beroving van een 89-jarige vrouw uit Leiden en de beroving van een andere vrouw in Leiden. Ook aandacht voor een aantal winkeldiefstallen in de Dirx drogisterij in Noordwijk.

Beroving in Leiden Deze zaak is eerder, tijdens de uitzending van Team West op 23 mei 2007, belicht. Na deze uitzending meldde een man zich bij de balie van het politiebureau in Leiden. Hij vertelde de dader te kennen, maar dat hij absoluut anoniem wilde blijven. De man is helaas zonder zijn verhaal te doen, weggegaan.

Politie Hollands Midden wil graag weer in contact komen met deze man.

Waar ging het ook al weer over? Op dinsdag 15 mei loopt een vrouw vanuit de Merenwijk in Leiden naar het buurthuis aan de Bernhardkade in Leiden. De vrouw volgt daar een cursus. Wanneer zij vanaf de IJsselmeerlaan de paralelweg van de Willem de Zwijgerlaan oploopt, merkt zij dat ze ter hoogte van de bushalte wordt gevolgd. Als ze sneller gaat lopen, hoort ze dat de persoon die achter haar loopt, ook sneller gaat lopen. Even voor de Kooitunnel haalt een man haar in en bedreigt haar met een mes. De man wil geld en vraagt dit in het Engels. De vrouw zegt meerdere malen geen geld te hebben. De man pakt haar tas en gooit de inhoud op straat. Wanneer de dader ziet dat er alleen schoolboeken in de tas zitten, loopt hij weg. Tijdens de beroving fietst er een man langs, die wel uitgebreid kijkt, maar niets onderneemt. Van de dader is een opvallend signalement, onder andere een zilveren tand.

Beroving 89 -jarige vrouw Deze vrouw uit Leiden liep van het winkelcentrum 'De Kopermolen' naar haar woning. Op het stadzicht werd zij op donderdag 31 mei omstreeks 16.15 uur berooft van haar blauwe handtas. De vrouw kwam ten val en brak haar heup. Zij zag nog wel een jongen wegfietsen. We roepen getuigen op zich te melden.

'Vaste klanten' Op maandag 26 maart omstreeks 12.00 uur worden twee winkeldieven vastgelegd op de camera bij Dirx drogisterij aan de Kerkstraat in Noordwijk (zie onderstaande foto's). Op dinsdag 17 april om 14.00 uur komen zij gewoon weer de winkel in en stelen weer een partij cosmetica. Wie zijn deze 'vaste klanten?'

Uw tip Herkent u de verdachte(n)? Belt u dan met Politie Hollands Midden, via: 0900 8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem, via: 0800 7000.