Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Utrecht, 5 juni 2007

Aftrap LimesQuaestio op 6 juni in Nijmegen

Romeinen, een Bataaf, een keizer en een profetes, rook, vogels en 60 kinderen die een aquaduct gaan bouwen, Romeinse hapjes gaan klaarmaken, grote panelen gaan beschilderen met de Limes. Iedereen zal morgen op bijzondere wijze en in een spannende sfeer het landelijke Limesspel kunnen proeven.

De LimesQuaestio en de Limesgids

Op 6 plekken in Nederland liggen vanaf 6 juni stenen die vragen ter plekke raadsels op te lossen. De oplossingen zijn op de speciale spelwebsite, www.limesquaestio.nl in te vullen en geven in ruil verhalen over de locatie waar de speler geweest is.

De aftrap van de LimesQuaestio op 6 juni

De gemeente Nijmegen en Programmabureau de LIMES hebben de handen ineen geslagen om op woensdag 6 juni tussen 12:00 en 14:00 uur het Kelfkensbosplein in Nijmegen te veranderen in een spannend podium voor de LimesQuaestio. Twee klassen van het Canisiuscollege uit Nijmegen zullen al vroeg op grote houten panelen de Limes tekenen met alle plaatsen waar het spel gespeeld kan worden. Zij zullen onder het oog van het publiek in teams een aquaduct gaan bouwen en zich in de Romeinse keuken begeven. Keizer Traianus zal de beproevingen beoordelen. Ondertussen zullen anderen de LimesQuaestio kunnen gaan spelen onder leiding van een Romein en Bataaf. De ontknoping zal rond 13:00 uur door de profetes Veleda samen met Paul Depla, wethouder ruimte & bouwen, sport, werk & inkomen, een spannend schouwspel worden. Iedereen wordt daarna door Marijke Brouwer, directeur van Museum het Valkhof, uitgenodigd om het spel verder te spelen in het museum, dat op deze woensdag voor slechts E 1,- toegankelijk is.


---

Programmabureau de LIMES
(030) 231 75 76
j.nijland@limes.nl

Medewerkers:
Judith Nijland, projectcoördinator( 06-2 30 30 739) Katja Hoiting, programmamanager
Marcel Carpay, directeur

---- --