Politie Hollands Midden

Datum: 6 juni 2007

Sassenheim Aanrijding Op de kruising Hoofdstraat met de Kerklaan en de Hortuslaan reed dinsdagavond 5 juni rond 21.25 uur een 31 jarige automobilist uit Sassenheim een 35 jarige snorfietser uit Leiden aan. De Leidenaar is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De aanrijding ontstond doordat de snorfietser geen voorrang verleende en een gesloten verklaring negeerde.

Leiden Aanhouding verdachte van bedreiging en poging tot beroving De politie heeft dinsdagavond 5 juni een 42 jarige man uit Leiden aangehouden voor bedreiging en poging tot beroving van een 27 jarige vrouw uit Leiden. De man belde zelf de politie om zich aan te geven. Dit deed hij nadat hij wroeging had gekregen over zijn handelen eerder die avond. Rond 22.45 uur liep hij gelijk met de vrouw haar woning aan de Steenschuur binnen. Binnen bedreigde hij haar en wilde haar bankpas. De vrouw liep naar buiten en riep om hulp. Een studente belde de politie en de man liep weg. Even over elf uur belde hij de politie. De man is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiderdorp Doorrijder aangehouden De politie heeft dinsdagavond 5 juni een 31 jarige man uit Leiderdorp aangehouden als verdachte van het doorrijden na aanrijding. Rond 19.00 uur meldde een getuige dat een rode auto in een bocht van de Touwbaan tegen een lichtmast was gereden en daarna was doorgereden. De lichtmast was daardoor kapot. De politie wist al snel de bestuurder te achterhalen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphen centrum Politie waarschuwt voor auto-inbraken De politie van Alphen Centrum waarschuwt voor auto-inbraken, in de laatste 14 dagen is er in 15 auto's ingebroken.

De dieven zijn vaak op zoek naar navigatiesystemen. De op de ruit bevestigde steun voor navigatieapparatuur of een achtergelaten cirkel van de zuignap is voor inbrekers de aanleiding om in de auto in te breken om te kijken of het apparaat niet in de auto is opgeborgen. Andere waardevolle spullen die achtergelaten worden, al is het maar voor even, zijn tevens gewild bij de inbrekers.

De politie adviseert autobezitters om inbrekers niet in de verleiding te brengen en maatregelen te nemen. Dit kan door de steun van het navigatieapparaat te verwijderen- zorg er dan wel voor dat er geen afdruk op de ruit achterblijft - en het niet in het zicht laten liggen van waardevolle goederen zoals laptops en camera's.

Meld verdachte situaties De politie vraagt de bewoners van Alphen aan den Rijn altijd alert te zijn op verdachte situaties en de politie ook te bellen als er iemand opvallende aandacht heeft voor auto's. Elk signaal is welkom en kan gedaan worden via 0900-8844 of 1-1-2 als er echt spoed bij is. Doe altijd aangifte Mocht een inbraak u zijn overkomen, doe dan altijd aangifte. Dit kan op het politiebureau, telefonisch via 0900-8844 of via internet (www.politie.nl). Alleen op die manier kan de politie een goed beeld krijgen van de situatie en maatregelen nemen.

------------------------------------ einde berichten --------------------------------------------------
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --