Gemeente Drechterland


6-6-2007
Welzijnsvisie en Algemene Subsidieverordening
In de raadscommissie Samenleving is 30 mei 2007 de Welzijnsvisie en de Algemene SubsidieVerordening besproken.
De raadscommissie gaf aan in algemene zin tevreden te zijn met de manier waarop de inspraakprocedure is doorlopen.

Over de welzijnsvisie was de commissie unaniem akkoord. De gemeenteraad zal het voorstel in juni op de agenda terugzien. Deze welzijnsvisie is de leidraad voor de verdere beleidsontwikkelingen (subsidiebeleid, WMO-beleid, accommodatiebeleid, enz.). Het is wat dat betreft nu de ruggengraat van onze visie op welzijnszaken.

Wijziging door Inspraak
Ook de algemene subsidieverordening gaat onveranderd naar de gemeenteraad. Maar er eerder zijn wel twee essentiële wijzigingen aangebracht op het oorspronkelijke ontwerp dat met belanghebbenden is besproken:

1. Instellingen die subsidie willen van de gemeente, zijn verplicht om een rechtpersoon te worden wanneer de subsidie hoger is dan â¬
500,--. De ondergrens is door de inspraak tot stand gekomen.
2. Het voorstel om instellingen minder subsidie te geven als meer dan een kwart van hun leden niet uit Drechterland komt is van de baan.

Tijdens de raadsvergadering van 14 juni 2007 worden beide stukken behandeld en naar verwachting vastgesteld. Direct daarna ontvangen de instellingen de ontwerp-subsidieregels. Daaruit blijkt de hoogte van hun subsidie in 2008. De inspraakperiode (schriftelijk en met een aantal bijeenkomsten) loopt van half juni tot en met augustus.
---