Persberichten Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht, 06-06-2007

Winkeldievegge

SOEST In een winkel aan de Van Weedestraat is dinsdag een verdachte van winkeldiefstal aangehouden. Omstreek 14.10 uur zag personeel dat een vrouw, een 57-jarige inwoonster van Baarn, een naaimachine de winkel uitdroeg. Ze had niet afgerekend en werd aangehouden. De politie werd erbij gehaald en nam de vrouw mee naar het politiebureau. Zij is verhoord en tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

SOEST Dinsdag heeft de politie tussen 13.30 en 15.00 uur op de Koningsweg een verkeerscontrole gehouden. Met name vrachtwagen- en taxichauffeurs werden gecontroleerd en bestuurders met een aanhanger. Twee bekeuringen werden uitgeschreven voor mobiel bellen, twee voor het niet dragen van de autogordel en één voor een niet werkende losbreekreminrichting.

Mishandeling na huisvuildiscussie

SOEST Een 36-jarige man uit Soest is dinsdag aangehouden voor het mishandelen van een 73-jarige plaatsgenoot.

De 73-jarige man zag dinsdag omstreeks 16.55 uur op de Hobbemalaan dat twee jongetjes huisvuil gooiden in een container van een flat waar de kinderen niet woonden. De man besloot er wat van te zeggen. Even later kwamen de kinderen met nog meer huisvuil en met een volwassene terug, de 36-jarige Soester. Er ontstond een woordenwisseling die ontaarde in een mishandeling. De 36-jarige man sloeg de 73-jarige man, die ten val kwam en diverse verwondingen opliep. De politie kwam ter plaatse en achterhaalde met het huisvuil het adres van de verdachte. Die werd later in zijn woning in de omgeving aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde vrouw beroofd

SOEST Een 77-jarige vrouw uit Soest is dinsdag omstreeks 17.05 uur met geweld beroofd van haar tas. De vrouw had net geld gepind aan de Van Weedestraat en liep richting de Batenburg. Daar trok een man hard aan haar tas, waardoor de vrouw ten val kwamen de dader kon ontkomen. De vrouw liep schaafwonden op. Signalement van de man:

Blanke man van 18 20 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, normaal postuur, middellang donkerblond haar, brede kaaklijn, droeg donkere kleding.

Personen die informatie hebben die de politie kan helpen bij het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord, via tel: 0900-8844.

Fietser gewond

BAARN Op de Amsterdamsestraatweg is dinsdag een fietser gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Ter hoogte van een restaurant wilde een 32-jarige fietser uit Baarn oversteken. Hij werd geschept door een 45-jarige bestuurder van een bestelbus (uit Soest) die uit de richting van Soest kwam rijden en richting Rijksweg A1 ging. De fietser kwam met zijn hoofd tegen de voorruit. Per ambulance is de man naar het ziekenhuis in Hilversum vervoerd.