Politie Haaglanden

Persberichten 6 juni

Haaglanden, 06-06-2007

Man (42) mishandeld met naaldhak
Den Haag - Bij een 42-jarige fietser uit Rijswijk, eindigde dinsdagavond 5 juni rond 20.40 uur, het passeren van drie op De Heemstraat fietsende meiden in een mishandeling. Toen de Rijswijker de meiden in wilde halen, gingen zij niet voor hem aan de kant. Hierop gaf het slachtoffer een van de meiden een duwtje en fietste vervolgens verder. Ter hoogte van de verkeerslichten aan het Hobbemaplein, kreeg de man een klap op zijn achterhoofd, deze klap bleek van een van de drie meiden afkomstig te zijn. De man reed achter hen aan en is vervolgens mishandeld; één van de meiden sloeg met haar naaldhak een gat in zijn hoofd. De meiden zijn naar schatting tussen 16 en 20 jaar oud. Een blank meisje met fors postuur en blauwe kleding. Twee getinte meiden, geheel in zwart gekleed. Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van bovenstaande gebeurtenis. Heeft u informatie? U kunt contact opnemen met politiebureau Hoefkade via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 'M' (Meld Misdaad Anoniem), 0800-7000.

Politie zoekt getuigen vernielingen
Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een reeks vernielingen aan autos. In de nacht van 31 mei op 1 juni werden in de Driebergenstraat, Nieuwersluisstraat, de Hoog Buurloostraat en in de omgeving van de Veenendaalkade de banden van een flink aantal autos lek gestoken. In totaal moesten 21 autos het ontgelden. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de politie Zuiderpark via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000

Drie aanhoudingen tijdens verkeerscontrole
Den Haag - Tijdens een complexe verkeerscontrole, die 5 juni plaatsvond op de Nikkelwerf van 8.00 uur tot 11.30 uur, werden 62 voertuigen gecontroleerd op gebreken. Er werden 12 bekeuringen uitgedeeld. Eén persoon werd aangehouden voor het niet tonen van een identiteitsbewijs en een voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Een 24-jarige vrouw reed in de fuik en ging er vervolgens vandoor, waarbij ze een agent bijna raakte. Twee minuten later werd ze aangehouden. Ze bleek geen identiteitsbewijs te kunnen tonen en haar auto bleek niet verzekerd te zijn.

Diefstal door ongewenste bezoeker
Den Haag - Een 73-jarige man werd 5 juni omstreeks 23.00 uur in zijn eigen huis op de Schermerstraat beroofd. De bewoner had zijn tuindeur open laten staan en schrok zich een hoedje toen er opeens een man in zijn woonkamer stond. De bezoeker hield hem bezig met het vragen naar een sigaret en een glaasje water. Toen hij ook nog naar het toilet wilde, wist de bewoner hem naar buiten te werken. Later miste hij zijn afstandsbediening, mobiele telefoon en een pakje sigaretten. Signalement van de dader: donkere huid, tenger postuur, kort zwart haar, beige jas, donkere broek, accent. Heeft u rond deze tijd iets gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem contact opnemen kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Dertig openstaande boetes
Den Haag - Een 38-jarige vrouw bleek 5 juni wel erg veel registraties bij de politie te hebben. Ze werd om 15.15 uur met haar Audi A4 staande gehouden tijdens een verkeerscontrole op de Erasmusweg. De auto bleek niet verzekerd te zijn en de vrouw bleek nog dertig boetes open te hebben staan. Aan het bureau voldeed ze het bedrag van 2424,-

Verwarde vrouw thuisgebracht
Den Haag - Een 83-jarige dame uit Den Haag die niet meer wist wie ze was en waar ze woonde, is dinsdag 5 juni aan het eind van de middag door agenten afgeleverd bij haar verzorgingstehuis. De vrouw was aan komen lopen bij de brandweerkazerne aan het Schipperplein, waarna de politie haar identiteit en adres al snel achterhaalde. Bij thuiskomst troffen de agenten een opgeluchte zoon van de dame aan. Ze bleek sinds twee uur vermist te zijn en hij wilde net de politie inschakelen

Motorrijder gewond
Den Haag - Een automobilist die op 5 juni omstreeks 17.00 uur plotseling wilde keren op de middenberm van de Bezuidenhoutseweg, bracht een motorrijder ten val. De man (34 jaar) was een vrachtwagen aan het inhalen en reed op de linkerrijstrook, toen hij moest uitwijken voor de auto en de macht over het stuur verloor. Het slachtoffer is met een pijnlijke enkel en fikse schaafwonden vervoerd naar het Bronovo-ziekenhuis.

Hond bijt lammetje dood
Den Haag -Een 53-jarige vrouw uit Den Haag had haar Duitse staander op 5 juni rond het middaguur beter niet los kunnen laten lopen op de Hofzichtlaan. Het beest rende plotseling door een sloot en afrastering heen naar een moederschaap met twee lammetjes en beet een van de lammetjes in de nek. Het dier overleefde deze actie niet. De vrouw verklaarde direct bereid te zijn om de schade te vergoeden.

Gesnapt bij stelen brommer
Wassenaar Een oplettende getuige zag dinsdag 5 juni om 09.00 uur op het Kloosterland een jongen rommelen aan een brommer. Politieagenten troffen de jongen aan achter een elektriciteitshuisje, waar hij probeerde de brommer te stelen. De 16-jarige jongen uit Wassenaar bekende direct. Hij kon naar huis met een proces-verbaal.

Met 116 binnen de bebouwde kom
Rijswijk Een 24-jarige automobilist uit Wateringen reed dinsdag 5 juni met maar liefst 116 km per uur langs een radarpost van Politie Haaglanden. Op de Prinses Beatrixlaan controleerde de politie tussen 18.30 en 23.00 uur de snelheid van het verkeer. Van de 400 passerende autos reden er slechts vier te hard. De Wateringen moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast hield de politie een bestuurder aan die teveel had gedronken.

Op strooptocht
Rijswijk Politieagenten hielden dinsdag 5 juni om 13.45 uur twee vrouwen (36 en 47 jaar) aan op verdenkingen van winkeldiefstal. De beide vrouwen werden betrapt toen zij bij een kledingwinkel In de Bogaard de winkel verlieten met enkele goederen, waarna zij werden betrapt door een winkelbeveiliger. Uit onderzoek bleek dat de vrouwen bij zes filialen in Rijswijk en Den Haag winkelgoederen hadden weggenomen. In de auto van de verdachten trof de politie diverse goederen aan waarvan zij vermoedt dat deze van diefstal afkomstig zijn. De vrouwen werden ingesloten voor nader verhoor.

Kentekenplaat verraadt veroorzaker ongeval
Westland/Naaldwijk Een 61-jarige automobilist uit Maasland kreeg dinsdag 5 juni om 19.30 uur op de Burgemeester Elsenweg een aanrijding met een andere automobilist. De vrouw parkeerde haar auto aan de kant van de weg om met de tegenpartij de aanrijding onderling te regelen. De bestuurder van de andere auto reed echter met piepende panden weg. Helaas voor hem verloor hij bij de aanrijding zijn kentekenplaat. De politie kent de identiteit van de bestuurder en hij kan een proces-verbaal voor het wegrijden na een omgeval verwachten.

Gestolen fietsen op fietsendrager
Delft Politieagenten zagen dinsdag 5 juni kort voor middernacht twee personen, die zich op de Kanaalweg verdacht gedroegen. Nadat zij de twee mannen hadden aangesproken, beek dat het Polen waren. Zij waren met een auto en achterop de auto stonden op de fietsendrager twee fietsen. De mannen konden echter niet de sleutels van de op slot staande fietsen tonen. Nader onderzoek leerde al snel dat zij de fietsen zojuist hadden weggenomen. Beide mannen (22 en 25 jaar) werden aangehouden en de fietsen gaan terug naar de rechtmatige eigenaren.

Ik ben van de politie en jij bent aangehouden
Delft Een 30-jarige controleur van de HTM werd dinsdag 5 juni om 10.10 uur door een passagier in zijn hand gebeten. De man controleerde in tramlijn 1 de plaats bewijzen van passagiers. Een 35-jarige Delftse reed zonder geldigplaatsbewijs en kreeg een voorstel om een dagkaart te kopen van 20,--. Dat weigerde de vrouw waarna zij trachtte bij de halte Diepenbrockstraat uit de tram te stappen. Hierbij beet zihj de controleur en riep heel hard om de politie. Dat kwam goed uit omdat in de tram een politieagent in burger zat die direct ingreep en tegen de vrouw zei: Ik heb alles gezien. Ik ben van de politie. En jij bent aangehouden. Zij kreeg een proces-verbaal wegens mishandeling en moest alsnog haar dagkaart van 20,- betalen.

Hardleerse bestuurder
Delft Politieagenten hielden dinsdag 5 juni om 20.30 uur een 25-jarige automobilist uit Delft aan. De man reed weifelend over de Reinier de Graafweg en nadat de agenten de man hadden aangesproken, bleek dat hij teveel had gedronken. De man blies 550 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Aangezien het voor de man binnen vijf jaar al de vierde keer was dat hij werd aangehouden voor rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Complexe onwelwording
Pijnacker-Nootdorp Diverse hulpdiensten kwamen dinsdag 5 juni om 22.00 uur in actie bij een onwelwording in een woning aan de Prins Hendrikstraat. De 45-jarige bewoner raakte onwel en op advies van een arts werd het slachtoffer horizontaal uit de woning getakeld. De brandweer zaagde een gat in het dak omdat dat de enige mogelijkheid was om het slachtoffer te bergen. Een grote kraan van de brandweer takelde de man uit de woning. Hij werd in kritieke toestand vervoerd naar een ziekenhuis.

Verkeerscontrole
Zoetermeer Agenten controleerden 5 juni tussen 20.00 en 21.30 uur ongeveer 45 autos op de Italiëlaan. Dertien bestuurders kregen een bekeuring voor het o.a. niet dragen van een autogordel zowel voor- als achterin de auto of het niet kunnen tonen van een rijbewijs of kentekenbewijs. Ook waren een aantal voertuigen niet apk-gekeurd.