Politie Zeeland


O-1900-2007 Motorrijder onder invloed, Zierikzee
Dinsdag om 21.10 uur werd een 28-jarige Zierikzeese motorrijder op het Zeesterpad in zijn woonplaats aangehouden.
Surveillerende bikers van politie Zeeland hoorden en zagen de motorrijder met hoge snelheid rijden en gaven hem een stopteken. De man negeerde dit en reed de Kreeftstraat in. Even daarna zagen de bikers de bestuurder, die toch maar was gestopt, op het Zeesterpad staan. Controle wees uit dat hij ongeveer 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Omdat de man al enkele keren eerder betrapt was op rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

W-1901-2007 Aanrijdingen op Walcheren
Op de Middelburgse Schroeweg in Ritthem kwamen dinsdag om 15.45 uur twee personenauto's met elkaar in botsing.
Een 43-jarige automobilist uit Hendrik Ido Ambacht die in de richting van de Sloeweg Noord reed, kon niet tijdig stoppen voor een stilstaande auto voor hem. De bestuurder van deze auto, een 54-jarige man uit Ludenscheid (D) was gestopt omdat hij de weg kwijt was. Beide auto's raakten beschadigd.
Op de Kanaalweg in Middelburg ontstond dinsdag om 17.30 uur een aanrijding tussen een vrouw op de fiets en een personenauto.
De 35-jarige Middelburgse vrouw stak vanachter een geparkeerd staande autobus de weg over en kwam daarbij in botsing met de auto, bestuurd door een 20-jarige Middelburger die over de Kanaalweg reed in de richting van de Schroebrug. De vrouw werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. De fiets werd vernield, de auto raakte beschadigd.

W-1902-2007 Rijden onder invloed, Vlissingen
Een 64-jarige Vlissingse automobiliste moest woensdag om 01.15 uur op de Flamingoweg in haar woonplaats haar rijbewijs inleveren.
De vrouw had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

W-1903-2006 Vlissinger in zijn woonplaats beroofd
Een 54-jarige Vlissinger werd woensdag tussen middernacht en 00.15 uur in de Paul Krugerstraat in zijn woonplaats beroofd van zijn gsm, zijn paspoort en enkele tientallen euro's.
De man werd benaderd door een man en een vrouw, kreeg enkele klappen tegen zijn hoofd en viel. De twee gingen er vandoor met zijn telefoon, geld en paspoort.

Z-1904-2007 Hardrijders raken rijbewijs kwijt, Hoek
Op de N252, een 80 km-weg, moesten dinsdag tijdens een snelheidscontrole, twee automobilisten hun rijbewijs inleveren omdat ze veel te hard reden.
Omstreeks 21.00 uur betrof dit een 19-jarige man uit de gemeente Terneuzen die met een, gecorrigeerde, snelheid van 148 km/h over de N252 reed. Even later, om 22.10 uur werd een 47-jarige Belgische bestuurder uit Gavere betrapt die, gecorrigeerd, 132 km/h reed.


Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.