Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 06-06-2007

Man aangehouden met verdovende middelen

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juni en man aangehouden omdat hij in bezit was van verdovende middelen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voor hun bekende man in een auto over het Westplein rijden. De agenten wisten dat de 30-jarige bestuurder uit Utrecht niet in het bezit van een rijbewijs was. Hij werd aan de kant gezet en gecontroleerd.

Omdat het al meerdere malen was voorgekomen dat de man ging rijden zonder rijbewijs werd nu zijn auto in beslag genomen. In de auto werd een hoeveelheid verschillende verdovende middelen aangetroffen. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT Dinsdag middag -en avond heeft de politie op twee locaties een verkeerscontrole uitgevoerd.

In de middag werd gecontroleerd op de Kapteynlaan en in de avond op de Knipstraat en de Nieuwe Daalsedijk. In totaal werden 45 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan hadden 21 bestuurders alles in orde. Voor de rest van de bestuurders werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, het overschrijden van de maximum constructiesnelheid, het niet dragen van de helm, ondeugdelijke remmen en het maken van verkeersovertredingen.

Tijdens de controle ontstond een achtervolging van een scooterbestuurder die niet door de politie gecontroleerd wilde worden. Op de scooter zaten twee mannen. Het tweetal kon na een wilde achtervolging uiteindelijk op de Rijksstraatweg worden aangehouden. Het betrof een 18 en 19-jarige man uit Utrecht en Nijmegen. Beiden werden voor verhoor ingesloten. Uit onderzoek bleek dat de scooter een motorscooter was en gestolen in Duitsland. Tijdens de achtervolging kwamen twee motoragenten met elkaar in botsing. Na onderzoek in het ziekenhuis konden beiden agenten weer naar huis.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT In een winkel aan het Radboudkwartier heeft de politie dinsdagmorgen een vrouw aangehouden omdat zij probeerde kleding te stelen.

Personeel van de winkel zag omstreeks 11.30 uur een vrouw zicht verdacht gedragen. Op een gegeven moment nam de vrouw een aantal kledingstukken mee zonder deze eerst af te rekenen. De 36-jarige vrouw uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Betalen met vals geld

UTRECHT Bij een winkel aan de Amsterdamsestraatweg heeft de politie een man aangehouden omdat hij met vals geld wilden betalen.

Personeel van een supermarkt kreeg omstreeks 17.55 uur in de gaten dat een man met een vals 5-Euro biljet wilde afrekenen. De man werd door het personeel vastgehouden in afwachting van de politie. De politie nam de 39-jarige man uit Utrecht voor verhoor mee naar het bureau.