Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 06-06-2007

Hennepkwekerij

BREUKELEN Op dinsdag 5 juni werd in een schuur een hennepkwekerij aangetroffen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd rond 18.45 uur een onderzoek in een schuur aan het Zandpad ingesteld. In de schuur werd een hennepkwekerij met ruim honderd planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Naar wie de eigenaar van de kwekerij is, wordt een onderzoek ingesteld.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag 5 juni een verkeerscontrole op de Vogelweg gehouden.

Zeven automobilisten werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel en zevenentwintig omdat zij te hard reden. De meest haastige bestuurder reed 87 km/u.

Fietser gewond

BREUKELEN Een 17-jarig meisje raakte op dinsdag 5 juni gewond toen zij met haar fiets tegen een auto botste.

Rond 16.00 uur reed het 17-jarige meisje met haar fiets over de Oud Aa in de richting van de Provincialeweg N401. Zij had een 2-jarig jongetje achterop. Bij de kruising met de Protengense Zuwe zag zij een 75-jarige automobiliste uit Utrecht aan komen rijden, aan wie zij voorrang moest verlenen. Omdat de automobiliste afremde, dacht het meisje dat zij door kon fietsen. De automobiliste reed echter door, waarna een aanrijding ontstond.

Het meisje liep letsel aan haar bovenbeen en heup op. Zij werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Het jongetje dat bij haar achterop zat, liep naast de schrik, geen letsel op.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN De politie heeft op dinsdagavond 5 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N410 gehouden. In twee uur tijd passeerden 240 voertuigen de controleplaats. Twaalf bestuurders (5%) reden harder dan de toegestane 80 km/u. De topper reed 108 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.