Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (6 juni 2007)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elke week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

Aanvraag reguliere bouwvergunning / lichte bouwvergunning / tijdelijke lichte bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ontvangen van:


- H.G.M.H. Stoffels, voor het geheel vernieuwen van het dak op het perceel Muezeberg 14 (datum indiening: 23-05-2007);


- Stichting CMWW, voor het gedeeltelijk veranderen van een raam op het perceel Pr. Beatrixstraat 1 A (datum indiening: 16-05-2007);


- Hendrik Bedrijven Brunssum Bv, voor het geheel plaatsen van een materieelcontainer voor reclamedoeleinden op het perceel Waubacherweg 20 (datum indiening: 23-05-2007).

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ontvangen van:


- E.W.H. de Hoop, voor het gedeeltelijk vergroten van de bestaande woning op het perceel Kruisbergstraat 44 (datum indiening: 22-05-2007);


- P.C.M. Linssen, voor het gedeeltelijk plaatsen van een overkapping op het perceel Hoofdbroekerweg 37 (datum indiening: 23-05-2007);


- L.C.C. van Schendel, voor het geheel oprichten van een aanbouw op het perceel Ridder Thibaldstraat 11 (datum indiening: 24-05-2007);


- J.J.M. van den Bosch, voor het geheel veranderen van de voorgevel op het perceel Kennedylaan 55 (datum indiening: 29-05-2007).

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvraag om tijdelijke lichte bouwvergunning is ontvangen van:


- ENN, voor het plaatsen van een mast ten behoeve van mobiele telecommunicatie op de sportvelden van v.v. Langeberg, nabij de Nicolaes Maesstraat; (datum indiening: 21-05-2007). Het betreft hier een wijziging van de op 15-11-2006 ingekomen lichte bouwvergunning. De wijziging heeft betrekking op de situering en een tijdelijke instanthoudingstermijn van het bouwwerk voor de duur van maximaal 5 jaar.

Zij die de betreffende aanvragen wensen in te zien kunnen hiertoe telefonisch een afspraak maken.

Brunssum, 06 juni 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Verzoek om vrijstelling voor bouwplan

Het college van Burgemeester en Wethouders van gemeente Brunssum maakt bekend, dat de navolgende aanvraag bouwvergunning is ontvangen van:

Dhr. H. Snackers voor het oprichten van een loods gelegen Bouwbergstraat 23 alhier.

Daar het bouwplan in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan, kan slechts bouwvergunning worden verleend nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge de desbetreffende bepalingen van het vigerende bestemmingsplan vrijstelling heeft verleend.

De bovengenoemde aanvraag zal met ingang van 7 juni 2007 gedurende vier weken in de Gemeentewinkel, Lindeplein 1 Brunssum, voor belanghebbenden ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele bedenkingen tegen het bouwplan schriftelijk bij het college van Burgemeester en Wethouders kenbaar worden gemaakt.

Brunssum, 6 juni 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Aanvraag bouwvergunning / verzoek om vrijstelling

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum maakt bekend dat zij voornemens is vrijstelling te verlenen aan:


- L.D.W. Vogels om een gedeelte van het pand Rimburgerweg 40, te mogen gebruiken voor detailhandelsdoeleinden ten behoeve van een tegelshowroom;


- H&A auto's om in het pand Molenvaart 3 alhier, detailhandelsdoeleinden uit te voeren conform het vrijstellingsverzoek.

Daar voornoemd gebruik in beide situaties strijdig is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan is dit slechts mogelijk nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge artikel 19 derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling heeft verleend.

De ontwerp-besluiten voor het verlenen van vrijstelling zullen met ingang van 7 juni 2007 gedurende zes weken in de Gemeentewinkel, Lindeplein 1 Brunssum, voor eenieder ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen de vrijstellingsverzoeken, schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders naar voren worden gebracht.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren brengt kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van het front-office, De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wilt brengen.

Brunssum, 6 juni 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Oprichten Euregiobazaar

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum maakt bekend dat een verzoek om vrijstelling is ingediend voor het oprichten van een zogenaamde Euregiobazaar in het voormalige Curverpand aan de Boschstraat 23 alhier.

De Euregiobazaar betreft toeristisch / recreatief gerichte verkoop van goederen vanuit marktkramen en winkelunits in combinatie met horecafaciliteiten en entertainment / evenementen. Verder is het de bedoeling te zijner tijd ter plaatse een ambachtenhal in te richten. In het verzoek om vrijstelling is tevens opgenomen de mogelijkheid ter plaatse een groothandel te exploiteren.

Voornoemde activiteiten zijn in strijd met het vigerende bestemmingsplan "Bouwberg". Het college van Burgemeester en Wethouders is voornemens vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen op grond van artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Voornoemde aanvraag zal derhalve met ingang van 7 juni 2007 gedurende zes weken in de Gemeentewinkel, Lindeplein 1, voor eenieder ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het bouwplan schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren brengt kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van de Gemeentewinkel. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

Brunssum, 6 juni 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs

Ingevolge de bepalingen van de Gemeentewet wordt bekendgemaakt dat het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum in zijn vergadering van 22 mei 2007 heeft besloten akkoord te gaan met de inhoud van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs van de gemeente Brunssum, en deze verordening ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad van Brunssum.

Bovenstaande verordening ligt vanaf woensdag 6 juni 2007 t/m dinsdag 17 juli 2007 gedurende 6 weken ter inzage op kamer 703 van het Bestuurscentrum, Lindeplein 1.

Zij die dit wensen kunnen tegen betaling van de legeskosten afschriften verkrijgen.

Brunssum, 6 juni 2007


---

Verleende kapvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende kapvergunningen zijn verleend aan:


- C. Boesten, Lindestraat 33, voor 1 atlas ceder;


- W.A. Jongboom, Gouverneurstraat 14, voor 1 pinus;


- O.H.J. den Hollander, Vosseleen 11, voor 1 kastanje;


- E.H. Jarings, Bolderik 60, voor 1 kastanje;


- J.J.M. Vossen / V.V.E. Beukenhorst, p/a Beukenhorst 3, voor 2 eiken en 1 acasia;


- P.M.M. Paulissen, p/a Kruisbergstraat 58, voor 3 dennen en 1 loofboom;


- V. Hermans, De Gasperistraat 22, voor 2 coniferen en 1 meidoorn;

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 6 juni 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens mandaat,

Teamleider Civiele Techniek / Dienst Projecten,

ing. P.H. Bartels


---

Gehandicaptenparkeerplaats Henri Dunantstraat

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te richten voor het pand Henri Dunantstraat 329.

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na datum verzending bezwaar maken (zie `Hoe maakt u bezwaar?').

Brunssum, 6 juni 2007.


---