Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Locatieonderzoek Rudolf Steiner

Het Dagelijks Bestuur van deelgemeente Kralingen-Crooswijk constateerde onlangs dat voor de nieuwbouw van het Rudolf Steiner College (RSC) de locatie Noordelijk Niertje de beste locatie is.

Dit blijkt uit het locatiekeuzeonderzoek van de dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving (JOS). Dit onderzoeksrapport is opgesteld naar aanleiding van de motie in de deelraadsvergadering van afgelopen december waarin het Dagelijks Bestuur ondermeer werd gevraagd om een locatieonderzoek uit te laten voeren.

Alternatieven onderzocht

Bewoners in de omgeving van het Noordelijk Niertje hebben alternatieve locaties aangedragen voor de nieuwbouw van het RSC. Alle locaties zijn meegenomen, geanalyseerd en getoetst op basis van de geformuleerde criteria. Uiteindelijk blijkt uit het rapport dat het Noordelijk Niertje de meest geschikte locatie voor vestiging van het RSC is. Deze locatie is gelegen in Kralingen-Oost en ligt tussen de Leendert Butterstraat en de Kralingse Zoom.

Met bewoners in gesprek

Het onderzoeksrapport moet nu eerst nog worden besproken in de deelraad. Als zij met het rapport instemmen, zal de deelgemeente verder met bewoners in gesprek gaan over stedenbouwkundige randvoorwaarden en hen verder informeren.