Gemeente Harenkarspel


06-06-2007
Brandweer Harenkarspel verleent assistentie bij grote brand

Zaterdagmiddag 2 juni ontstond in Langedijk aan de Industriestraat 2 in Noord-Scharwoude een zeer grote brand. De brandweer kon niet voorkomen dat hierbij enkele bedrijfspanden in vlammen zijn opgegaan. Brandweer Harenkarspel werd ook opgeroepen. Onze mannen werden ingezet als waarschuwings-verkenningsdienst en als centralisten.

De waarschuwingsverkenningsdienst verricht metingen en wordt ingezet om uit te sluiten of er eventueel voor de bewoners schadelijke rookgassen vrij komen. De ploeg heeft van 18:00 uur tot 24:00 uur op diverse plaatsen naar schadelijke rookgassen gemeten. Er zijn gelukkig deze middag geen schadelijke rookgassen aangetroffen. Daarom kon evacuatie van de burgers achterwege blijven. De centralist van Harenkarspel is deze middag en avond ingezet op de meldkamer in Alkmaar.

De brandweer van Harenkarspel werd dit weekeinde ook tweemaal ingezet in het eigen verzorgingsgebied. De eerste maal voor een buitenbrand aan de Tuinfluiterstraat in Warmenhuizen. Dit betrof een kledingcontainer. De tweede maal was bluswerk nodig in Dirkshorn, aan de Schoolstraat. Hier is een huisje in de speeltuin gesneuveld door brand. Beide buitenbranden zijn aangestoken.