Politie Groningen

Woensdag 6 juni 2007

Provincie Groningen, 06-06-2007

Groningen: bromfietser opstandig

De 49-jarige bestuurder van een snorfiets zorgde woensdagochtend in alle vroegte voor enige consternatie. De uit Groningen afkomstige man was op de Kromme Elleboog de koers kwijt geraakt en via een aantal gestalde fietsen tegen een muur gereden. Door de aanrijding sloeg een van de fietsen door de ruit van het pand. Hoewel gewond wilde de man in eerste instantie niet met de ambulance mee. Na een goed gesprek met agenten zag de gewonde alsnog in dat hij naar het ziekenhuis moest. Daar aangekomen, herhaalde zich het ritueel; de man wilde zich niet laten behandelen en gedroeg zich uiterst agressief tegen het medisch personeel. De Stadjer werd daarop door de politie aangehouden en ingesloten. Hij kan onder meer een proces verbaal wegens het vermoedelijk rijden onder invloed tegemoet zien. Zijn scooter had de man niet verzekerd.

Groningen: winkeldief uit bosjes gehaald

Een winkeldief dacht dinsdag slim te zijn door zich aan de Oosterhamriklaan in de bosjes te verstoppen. Toen agenten daarop het struweel omsingelden, probeerde de 33-jarige Stadjer alsnog weg te rennen. Hij moest het echter afleggen tegen de snelheid van de dienders. De man had in een winkel een beertender gestolen.

Groningen: geluidsapparatuur in beslag genomen

De politie nam dinsdagavond na klachten over overlast de geluidsapparatuur weg uit een woning aan de Hereweg. Omdat de 27-jarige bewoner vorige week eerder zijn hond tegen de politie wilde inzetten, werd gisteren extra menskracht naar het pand gestuurd. De bewoner liet de agenten nu probleemloos het huis binnen.

Groningen: arrestanten Padangstraat op vrije voeten

De politie heeft dinsdagavond de mannen die verdacht werden van mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij s middags aan de Padangstraat op vrije voeten gesteld. Beiden hadden niets met de schietpartij te maken. Het tweetal was bij een woning aan het Deliplein aangehouden op basis van getuigenverklaringen.

De aanleiding van de schietpartij is nog onduidelijk. Volgens het 27-jarige uit Den Haag afkomstige slachtoffer werd hij zonder enige reden door een onbekende man beschoten toen hij uit een afhaalrestaurant stapte. Het slachtoffer werd onder meer in zijn onderrug geraakt en is ernstig gewond. De politie zet vandaag het onderzoek naar de toedracht van het incident voort. De komende dagen wordt van enkele tientallen getuigen een nadere verklaring opgenomen.

Ten Boer: onderzoek mishandeling autocross afgerond

De politie heeft het onderzoek naar een mishandeling tijdens een autocross in Ten Boer op 12 mei afgerond. Bij die mishandeling werd een 31-jarige bezoeker uit Ten Post met de staaf van een autokrik geslagen. De man zou ook zijn getrapt.

Uit het politieonderzoek is gebleken, dat het uiteindelijke slachtoffer agressie had opgewekt door een 25-jarige uit Mensingeweer afkomstige autocrosser van te beschuldigen dat hij tegen de regels iets aan zijn wagen had veranderd. In de woordenwisseling zou de man uit Ten Post de autocrosser geprobeerd hebben uit zijn bolide te trekken. De 17-jarige broer van de autocrosser sprong daarop de belager op de rug. Die actie had een handgemeen tot gevolg waarin over en weer klappen werden uitgedeeld en waarin ook de vader van beide broers werd betrokken. Toen de vader op de grond viel haalde de jongste zoon uit met de steel van de autokrik. Hij zou de man uit Ten Post per ongeluk tegen het hoofd hebben geraakt.

De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen alle betrokkenen.

Veendam: met voet tussen de spaken

Een 6-jarige jongen uit Veendam is dinsdagmiddag gewond geraakt, nadat zijn voet in de spaken van een fietswiel kwam. De jongen zat bij zijn vader op de fiets. De jonge Veendammer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Ter Apel: aanhoudingen na diefstal sporthal

De politie heeft dinsdagavond twee mannen (15 en 18) uit Ter Apel aangehouden op verdenking van diefstal. Getuigen zagen de twee met diverse spullen uit een sporthal in Ter Apel komen en vertrouwden het niet. Ze waarschuwden de politie. Op aanwijzingen van een buurtbewoner wisten de agenten de 15-jarige jongen aan te houden. Enkele minuten later kon ook de 18-jarige verdachte worden aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Heiligerlee: alcomobilist botst

Een 36-jarige automobilist uit Winschoten is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding in Heiligerlee. De man zag op de Loopbruglaan een geparkeerde auto over het hoofd en reed er tegen aan. Daardoor raakten ook een andere auto en een aanhangwagen beschadigd. De automobilist raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en werd naar het ziekenhuis gebracht. Agenten roken een alcohol lucht en wilden een bloedproef laten afnemen. Dit weigerde de Winschoter. Het rijbewijs van de man is ingenomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: rijbewijzen ingevorderd

Loppersum - De politie heeft dinsdagmiddag op de Wijmerweg in Loppersum het rijbewijs van een 43-jarige automobilist uit Nieuw Beerta ingevorderd. De man reed met een snelheid van 101 km/u over de Wijmerweg. Deze weg bevindt zich in de bebouwde kom en hier is 50 km/u toegestaan.

Eelde - Een 38-jarige automobilist uit Eelde kon donderdagmiddag ook zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met een snelheid van 131 km/u over de Zuidlaarderweg bij Kiel Windeweer. Op deze weg is 80 km/u de maximum snelheid.

Marum - Een 23-jarige motorrijder uit Marum heeft dinsdagavond in De Wilp zijn rijbewijs in moeten leveren. Agenten zagen dat de man op de Parallelweg in Marum tot twee keer toe op het achterwiel reed. Hij ging vervolgens met hoge snelheid in de richting van De Wilp. Daarbij werden snelheden bereikt van 160 km/u. In De Wilp wisten de agenten de motorcoureur te achterhalen. De beginnend bestuurder kon ter plaatse zijn rijbewijs inleveren.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de overtreders.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Hoogezand, Meint Veningastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 674, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.