Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 juni 2007

Bromfietser gewond bij aanrijding

Enschede

Bij een aanrijding op dinsdag 5 juni op de kruising Tubantiasingel/Tubantiastraat in Enschede raakte een 16-jarige Enschedese bromfietser gewond.

Omstreeks 13.25 uur die dag reed een 34-jarige Enschedese automobilist over de Tubantiasingel. Op de kruising met de Tubantiastraat wilde hij rechts af, de Tubantiastraat in. Bij het rechtsafslaan verleende de automobilist geen voorrang aan de bromfietser, die in dezelfde richting reed. De bromfietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (07-073218)

Aanhouding na insluiping

Enschede

Op dinsdag 5 juni werd een 42-jarige Enschedeër als insluiper overlopen in een bedrijfspand aan de Kottendijk in Enschede. De politie hield hem aan.

Een medewerker van het bedrijf zag omstreeks 12.30 uur, bij binnenkomst in het kantoorgedeelte, de 42-jarige onder een bureau zitten. De 42-jarige verklaarde dat hij sleutels wilde oprapen. De medewerker vertrouwde het echter niet, mede omdat de laatste tijd vaker goederen waren verdwenen, waarop hij de politie inschakelde. De 42-jarige kon geen goede reden aangeven voor zijn aanwezigheid in het bedrijf, waarop de politie de verdachte aanhield wegens insluiping. In de kleding van de verdachte troffen de agenten een camera aan, waarvan de herkomst dubieus was. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-073145)

Getuige gezocht van aanrijding

Beuningen

De politie zoekt een getuige van een aanrijding tussen twee auto's welke plaatsvond op dinsdag 5 juni om 16.40 uur op de kruising Beuningerveldweg/Lutterzandweg in Beuningen.

De aanrijding gebeurde nadat een 37-jarige automobilist uit Stadskanaal, rijdende over de Beuningerveldweg, op genoemde kruising geen voorrang verleende aan een 57-jarige automobilist uit Denekamp, die vanaf de Lutterzandweg naderde. Beide auto raakten als gevolg van de aanrijding totaal vernield. De bestuurders bleven ongedeerd.

De verklaringen van beide automobilisten lopen uiteen en er zou mogelijk een getuige van deze aanrijding zijn. Deze getuige is echter niet bekend geworden. De politie wil graag in contact komen met deze getuige en roept hem op zich te melden via 0900-8844. (07-073351)

Vier auto's betrokken bij kopstaartaanrijding

Wierden

Bij een kopstaartaanrijding op de Nijverdalsestraat in Wierden op dinsdag 5 juni omstreeks 17.05 uur raakten vier auto's betrokken. Een 28-jarige Almelose automobiliste raakte daarbij gewond.

Als gevolg van de verkeersdrukte op de Nijverdalsestraat moest het verkeer in de richting Wierden afremmen. Een 27-jarige Wierdense automobilist zag dit te laat en reed op de auto van een voor hem rijdende 38-jarige Almelose. De 38-jarige Almelose botste als gevolg van de klap vervolgens op de auto voor haar, bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Wierden.

Toen de drie auto's tot stilstand waren gekomen botste de 28-jarige Almelose met haar auto weer op de laatste stilstaande auto, die van de 27-jarige Wierdenaar. De 28-jarige raakte daarbij gewond en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Drie auto's werden afgesleept. (07-073367)

Dronken automobiliste raakt rijbewijs kwijt

Holten

De politie nam op dinsdag 5 juni het rijbewijs in van een 53-jarige Holtense automobiliste nadat er bij haar een alcoholpromillage van 1,62 was vastgesteld.

De agenten controleerden de 53-jarige om 15.45 uur die dag, nadat de vrouw met haar auto naar het politiebureau aan de Reilinksweg in Holten was gereden en daar parkeerde. Er werd alcoholgebruik vermoed, waarop de agenten de vrouw aanhielden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,62 promille, waarop haar rijbewijs werd ingenomen. Na verhoor kon de 53-jarige met een dagvaarding het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (07-073322)

Mishandeling

Wierden

De politie hield op dinsdag 5 juni om 22.55 uur een 34-jarige Rijssenaar aan wegens mishandeling van een 25-jarige Almelose. De mishandeling vond kort daarvoor plaats bij het station in Wierden.

Een getuige meldde om 22.25 uur de mishandeling bij de politie, nadat hij had gezien hoe een vrouw was geslagen en daarna met de dader in een auto was gestapt en weggereden. De oplettende getuige had daarbij het kenteken van de auto genoteerd.

Kort na deze melding kwam een tweede melding dat er in een woning aan de Alsemhof in Wierden twee personen onder invloed van drugs zouden flippen. In genoemde straat trof de politie de auto, genoemd bij de mishandeling, voor de woning aan. In de woning bevonden zich meerdere personen. Onder andere een 25-jarige Almelose, die aangaf dat zij zojuist was mishandeld door een andere aanwezige, de 34-jarige Rijssenaar. Zij was door de 34-jarige hardhandig tegen een boom geduwd bij het station in Wierden en wenste hiervan aangifte te doen. De politie hield daarop de 34-jarige, die behoorlijk onder invloed van drugs verkeerde, aan. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (07-073462)

Hennepkwekerij geruimd

Vroomshoop

De politie ontdekte op dinsdag 5 juni een hennepteelt in een woning aan de Julianastraat in Vroomshoop. De 26-jarige bewoner werd aangehouden.

Bij een onderzoek naar mogelijke hennepteelt stelde de politie die dag omstreeks 18.15 uur een onderzoek in de woning in. Op de zolderetage troffen de agenten een kwekerij met in totaal ongeveer 260 hennepplanten aan. Planten en apparatuur werden voor vernietiging in beslag genomen. Tevens bleek dat de stroom illegaal werd afgenomen. Het energiebedrijf stelt daarnaar een nader onderzoek in. De politie hield de 26-jarige bewoner aan. Na verhoor kon de verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (07-073376)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --