Siemens

Persbericht

0705.952

Zoetermeer, woensdag 6 juni 2007

Vliegtuigturbine voor het tapijt

Siemens Consumer Products introduceert een drietal stofzuigers, uitgerust met Compressor Technology®; een zuigkrachtversterkende innovatie die energie bespaart! Een nieuw ventilatiesysteem met aërodynamische schoepwielen verhoogt de luchtstroom zodat er significant meer stof kan worden opgenomen. Tegelijkertijd vermindert het energieverbruik met maar liefst een derde. Een speciaal demping-mechanisme reduceert het geluidsvolume tot slechts 73 dB (A).

Siemens liet zich ditmaal inspireren door de vliegtuigindustrie. De ventilator van zijn nieuwe stofzuigergeneratie met compressor technology® functioneert als een vliegtuigturbine. Met aërodynamisch gevormde schoepwielen bereikt hij net zulke indrukwekkende topsnelheden van 800 kilometer per uur. Daardoor kan de luchtstroom toenemen tot 45 liter per seconde. Dat in combinatie met het verfijnde mondstuk met RVS onderzijde, maakt dat de nieuwe modellen aanzienlijk meer stof opnemen dan conventionele stofzuigers.

Zuigen in een flits alleen zuiniger
Wie tapijten en harde vloeren, gordijnen en kussens met compressor technology® reinigt, werkt sneller en spaart daarbij energie. En niet alleen in lichamelijk opzicht. Want het nieuwe ventilatiesysteem in het aërodynamische jet-design bewijst ook zijn onovertroffen effectiviteit: ondanks de indrukwekkende reinigingskracht, die overeenkomt met een stofzuiger van 2.400 watt (VS 06G1666), wordt het stroomverbruik met waarden tot 30 procent teruggedrongen.

Filtersysteem klaart de lucht
Grondigheid en snelheid gaan hand in hand. Het Ultra Hepa hygiënefilter garandeert, dat de reinheid en de hygiëne zo groot zijn, dat het apparaat zelfs geschikt is voor mensen met een allergie. Het HEPA-filter, dat zelfs de kleinste partikels tegenhoudt, en de geoptimaliseerde Megafilt®SuperTEX filterzakken zorgen ervoor dat de uitgeblazen lucht zuiverder is dan de lucht in de ruimte zelf. Alles wat eenmaal naar binnen gezogen is, komt ook bij het verwisselen van de filterzak niet meer naar buiten. Daarvoor staat een speciale hygiënesluiting garant. Absolute topprestaties op het gebied van fijn stof bieden de grote VS 08G1666 dynaPower en zijn kleinere broer de VS 07G1666 bovendien door hun air flow control system®. De motorruimte is hierbij volledig afgesloten. De ingezogen lucht kan daardoor pas weer in de ruimte terechtkomen, wanneer ze het reinigende filtersysteem volledig doorlopen heeft.

Stille kracht
De nieuwe compressor Technology® is krachtig, maar wel geluidsarm. Dat blijkt wel uit waarden van slechts 73 dB (A). Al even comfortabel zijn de bediening en de in een afzonderlijk vak geïntegreerde accessoires. Daarmee is er niets meer dat aangenaam stofzuigen nog in de weg staat. Tenslotte heeft het geoptimaliseerde ventilatiesysteem nog een ander voordeel: Het verschaft de motor een bijzondere robuustheid en daarmee een extra lange levensduur van meer dan 10 jaar**.

Overtuigende testresultaten
Al deze voordelen van de compressor technology® bleken ook in het meest recente vergelijkende onderzoek van de Duitse 'Stiftung Warentest" (nummer 04/07). Met een totale score van 2,3 is de VS 06G1666 synchropower in het prijssegment tussen 95 en 140 euro het beste apparaat uit de test. Samen met de VS 07G1666 en de VS 08G1666 dynaPower (totale score 2,1) kreeg hij in de test het predikaat "beste koop".

Technische informatie:

Productnaam: Vloerstofzuiger dynaPower XXL, compressor technology®

Productnummer: VS 08G1666

Advies- prijs: 289

Productnaam: vVoerstofzuiger hygienicPower compressor technology®

Productnummer: VS 07G1666

Advies- prijs: 239

Productnaam: Vloerstofzuiger synchroPower, compressor technology®

Productnummer: VS 06G1666

Advies- prijs: 189

Allen zijn vanaf juni 2007 verkrijgbaar.

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden of Siemens infocentrum: 070-333 1234