Siemens

Persbericht

0706.953

Den Haag, woensdag 6 juni 2007

Siemens maakt zakelijk bellen en internetten so Easy

Siemens presenteert de Gigaset SoHo EasyBox: de alles-in-één-oplossing op het gebied van bellen en internetten voor de slimme ondernemer die wil besparen op zijn communicatiekosten. De handige en draagbare verpakking biedt de Gigaset SX762 WLAN dsl, de toegangspoort tot het internet via ADSL en de prijswinnende Gigaset S450IP, met drie extra handsets. De SX762 gateway beschikt over een ingebouwde telefooncentrale tot zes telefoonnummers. Met het systeem kan met meerderen tegelijk bellen via het internet, bellen via het vaste net, draadloos internetten en draadloos lokaal netwerken. Ook is het mogelijk een printer, een fax of een pinapparaat aan te sluiten. Kortom, een kant en klare oplossing in één handige doos!

De Gigaset SX762 WLAN dsl biedt een compleet spectrum van communicatiemogelijkheden voor ondernemers. Het triple play systeem biedt internet, telefonie, netwerken en video in één apparaat. Het apparaat laat zich eenvoudig installeren en configureren. Het combineert een draadloze internet-router met een USB-aansluiting, twee analoge poorten en vier Ethernet-aansluitingen voor een PC-netwerk. De Gigaset SX762 WLAN dsl heeft een geïntegreerde telefooncentrale tot zes telefoonnummers met firewall-functies voor nog meer comfort en veiligheid. En als klap op de vuurpijl is het systeem ook nog geschikt voor 'remote management', zodat software-upgrades op afstand kunnen worden uitgevoerd.
Meerdere analoge lijnen zijn niet meer nodig: de EasyBox en een ADSL-lijn zijn voldoende om te bellen en te internetten

De meegeleverde Gigaset S450IP won onlangs de Media Award 2007 van het populaire tijdschrift Media Totaal. In de EasyBox zitten drie extra handsets, waarmee zowel analoog als via internet kan worden gebeld.

Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co KG is een volle dochter van Siemens AG. De onderneming is actief op het gebied van design, ontwikkeling, productie en distributie van het totale assortiment Siemens Gigaset-producten, zoals draadloze telefoontoestellen, draadgebonden telefoontoestellen voor het vaste net en Voice over IP (VoIP) alsmede breedbandproducten en home-media-apparatuur. De onderneming opereert wereldwijd en behaalde in het boekjaar 2006 ( ultimo 30 september) een omzet van circa 960 miljoen euro.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
e-mail: josje.mosies@siemens.com
Zie voor alle persberichten internet: www.siemens.nl/persinfo