Gemeente Vlaardingen


Krabbeplasman krijgt gezicht

06 juni 2007

Spelende kinderen ontdekten op 28 juli 1990 bij de net aangelegde Krabbeplas de resten van een skelet. Onderzoek wees uit dat dit skelet van een circa 43-jarige man was, die ongeveer 3300 jaar geleden heeft geleefd. Van deze unieke vondst is nu een levensechte gezichtsreconstructie gemaakt.

De vondst van het skelet in 1990 wekte veel beroering. Foto: Roel Dijkstra

Wethouder Ben van der Velde onthult op maandag 11 juni het gezicht van de Krabbeplasman. Tijdens deze bijeenkomst worden de ontdekking, het onderzoek en de gezichtsreconstructie kort toegelicht.

Met: Harm Jan Luth (sectiehoofd Stadsarchief en Archeologie), Eric van Pienbroek (de vinder), Peter van den Broeke (wetenschappelijke leiding archeologisch onderzoek), Maja dHollosy (fysisch-antropologe) en Tim de Ridder (Stadsarcheoloog).

Kom ook naar de onthulling
Wie de Krabbeplasman eens diep in de ogen wil kijken, is van harte welkom bij de onthulling. Maar ook later is er nog genoeg gelegenheid, want de gezichtsconstructie van de Krabbeplasman is ruim vier maanden lang te bewonderen in het stadskantoor aan het Westnieuwland 6 tijdens kantooruren.

Opening: maandag 11 juni 2007 15.00 - 16.45 uur Stadskantoor, Westnieuwland 6.