Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

06/06/2007

Mijndomein.nl registreert 100.000ste .nl domeinnaam

Groei .nl-domein zet door

Arnhem, 6 juni 2007 - SIDN, de .nl registry, en mijndomein.nl en hebben vandaag bekend gemaakt dat mijndomein.nl de 100.000ste .nl domeinnaam heeft geregistreerd. Het is voor het eerst dat een klant van SIDN deze grens doorbreekt.

Bij mijndomein.nl kunnen particulieren en bedrijven domeinnamen registreren, emailadressen aanmaken en websites hosten. Naast het feit dat mijndomein.nl in nog geen 4 jaar is uitgegroeid tot de grootste domeinnaamhoster van Nederland, beheren ze ook een van de grootste weblogcommunities van Nederland (www.punt.nl). Dit jaar worden deze twee platformen samengevoegd tot een geheel, waardoor iedereen zonder kennis van internettechnieken een goede en uitgebreide website op het web kan plaatsen.

Henri de Jong, Directeur mijndomein.nl: "Wij zijn er uiteraard trots op dat we er als eerste klant van SIDN in geslaagd zijn de grens van 100.000 geregistreerde .nl domeinnamen te passeren. Zeker omdat we in minder dan een jaar het aantal registraties verdubbeld hebben. Gezien de huidige groei, verwachten we dat we aan het einde van dit jaar zelfs totaal 300.000 domeinnamen te hosten."

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: "Op dit moment hebben wij zo'n 2.4 miljoen domeinnamen uitgegeven. Een tendens die we zien is dat steeds meer particulieren een .nl domeinnaam registreren. Aangezien er ruim 16 miljoen Nederlanders zijn is er dus nog een behoorlijk groeipotentieel."