Jeugdkabinet vandaag aanwezig op Kindertop


06.06.2007 / 11:21 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Samhoud

Samhoud

http://www.samhoud.nl/index.php?id=1?=1

Persbericht
6 juni 2007

Jeugdkabinet vandaag aanwezig op Kindertop

Een delegatie van het Jeugdkabinet, onder wie Jeugdpremier Jip Samhoud, is vanmiddag aanwezig op de Kindertop, die wordt gehouden op het Mediapark in Hilversum, in Studio 22. Het Jeugdkabinet is aanwezig op uitnodiging van minister van Jeugd en Gezin Andre Rouvoet. Op 15 maart 2007 presenteerde het Jeugdkabinet het Jeugdregeerakkoord aan de minister. Het Jeugdkabinet richt zich op jongeren van 12 tot 19 jaar maar is graag aanwezig op de Kindertop: 'Het is goed te weten wat de jongste jeugd beweegt. Wij geven graag onze steun en luisteren graag mee,' aldus Jeugdpremier Jip Samhoud.

Het Jeugdkabinet verzamelt de mening van jongeren en werkt aan activiteiten om jongeren te betrekken bij de toekomst van Nederland. Zo is onlangs een lespakket voor middelbare scholen gelanceerd en is het Jeugdkabinet een veelgevraagde vertegenwoordiger van jongeren in verschillende bijeenkomsten. Het lesprogramma laat jongeren en hun docenten nadenken over het leven in Nederland en hoe dat er in 2021 uit moet zien. Uit verschillende pilots blijkt dat jongeren zeer gemotiveerd zijn om mee te praten. In een paar dagen tijd hebben zich al 20 scholen gemeld voor een lesprogramma.

Later vandaag is ook de ministerraad van het Jeugdkabinet en ontmoet het Jeugdkabinet jongeren uit Amsterdam Zuidoost om te praten over de toekomst voor jongeren in de Bijlmer.

Einde persbericht.