Winnaar jong raadslid 2007:stijn verbruggen,raadslid nijmegen


06.06.2007 / 11:26 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vng

Vng

Persbericht

Winnaar Jong Raadslid van 2007: Stijn Verbruggen, raadslid in Nijmegen!

Stijn Verbruggen, raadslid in Nijmegen, is de winnaar van de verkiezing 'Jong raadslid van 2007'. Hij ontving vandaag uit handen van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de bokaal op het VNG-jaarcongres in Utrecht.

De jury onder voorzitterschap van James van Lidth de Jeude, burgemeester van Deventer, heeft na intensief beraad als winnaar Stijn Verbruggen gekozen. De jury is tot dit besluit gekomen omdat Verbruggen zich onderscheidt als allround politicus met resultaten op verschillende beleidsterreinen. Zo is het Nijmeegse inburgeringsbeleid aangepast door zijn amendementen. En hij bedacht de 'dikketruiendag' om het klimaatbeleid op scholen onder de aandacht te brengen. Bovendien weet Verbruggen ontwikkelingen in de landelijke politiek te vertalen naar de lokale situatie en brengt hij daarnaast lokale issues onder de aandacht van de landelijke politiek.

In totaal zijn 40 raadsleden aangemeld voor deze verkiezing. De deelnemers zijn jonger dan 36 jaar en hebben niet eerder dan maart 2002 zitting genomen in de gemeenteraad. Zij zijn voorgedragen door mensen uit de gemeenten, collega's of vrienden met de motivatie dat zij zichtbaar, benaderbaar, origineel en aantoonbaar succesvol zijn in hun gemeente. Wat de jury opviel, is dat de kwaliteit van de aangemelde kandidaten in de verkiezing hoog is. Jonge raadsleden onderscheiden zich ook door het actieve en creatieve gebruik van verschillende media en hun toegankelijkheid voor mensen in hun gemeente.

De verkiezing wordt voor de tweede keer georganiseerd. Initiatiefnemers zijn de VNG, Raadslid.nu en RaadsledenNieuws (een uitgave van Sdu Uitgevers). Met de verkiezing van 'Jong Raadslid van het Jaar' wil de organisatie laten zien dat lokale politiek ook voor jonge mensen interessant en belangrijk is.

Den Haag, 6 juni 2007