Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen, 06-06-2007

Twee lichtgewonden door losgeschoten aanhanger

HOOGEVEEN Op het viaduct in de Alteveerstraat in Hoogeveen werden dinsdagmiddag twee 14 jr. fietsers uit Alteveer en Kerkenveld geraakt door een losgeschoten aanhangwagen. De twee fietsers raakten licht gewond en zijn ter plaatsen behandeld door medewerkers van de ambulancedienst. De aanhanger schoot los van een personenauto. Onderzoek leerde dat de aanhanger niet goed gekoppeld is geweest aan de trekhaak van de auto en losschoot op het moment dat de auto over een hobbel in de weg reed. De politie maakt proces-0verbaal op tegen de bestuurder van de auto(gegevens op dit niet volledig bekend). (07-146956)

Fietster gewond
EMMEN Bij een aanrijding op de kruising van de Veenkampenweg met de Prinsenlaan in Emmen raakte dinsdagmiddag een 15 jr. fietster uit die plaats licht gewond. Het meisje wilde op de kruising linksaf slaan op het moment dat ze werd ingehaald door een personenauto. De 40 jr. automobiliste uit Noordbroek verklaarde niet te hebben gezien dat het meisje een hand heeft uitgestoken. De verwondingen van het meisje bleken in het ziekenhuis mee te vallen waardoor ze weer naar huis kon. (07-146973)

Politie vordert rijbewijzen in
OOSTERHESSELEN/ERM De politie vorderde dinsdag de rijbewijzen in van twee automobilisten voor grove overtredingen van de maximumsnelheid. Op de A37 bij Oosterhesselen reed een 46 jr. man uit Hardenberg 59 km te snel. Op de N34 bij Erm reed een 43 jr. man uit Emmen 151 i.p.v. de toegestane 100 km/uur.

Aangehouden op verdenking mishandeling
ASSEN De politie hield dinsdagavond in De Delft een 47 jr. man uit Schoonebeek aan. De man wordt verdacht van het zonder aanleiding mishandelen van een 39 jr. bewoonster van deze straat. Slachtoffer en verdachte zijn kennissen. De aangehouden man was zwaar onder invloed van alcohol. De man is voor nader onderzoek ingesloten (07-146996)

In bezit drugs
ASSEN Tijdens een controle op de Europaweg-Noord in Assen bekeurde de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 45 jr. man uit die plaats. Hij reed op ene bromfiets die niet verzekerd bleek te zijn. Omdat van de man i.v.m. een eerdere veroordeling het rijbewijs nog moest worden ingenomen is hij overgebracht naar het politiebureau. Daar kwamen uit zijn zakken twee zakjes heroïne en een zakje weed. Deze zijn in beslag genomen. De man is hierop aangehouden en voor ander onderzoek ingesloten. (07-147055)

Boete voor vissen zonder papieren
RODEN Bij een vijver aan de Dwazziewegen in Roden bekeurde de politie in de nacht van dinsdag op woensdag drie vissers uit Groningen. De mannen, 17 en 18 jr. oud, waren aan het nachtvissen en konden geen aktes en vergunningen tonen. Bovendien was het op hun visplek een grote bende. Voordat ze mochten vertrekken moesten ze dat van de agenten opruimen.

Man valt kinderen lastig
NIJEVEEN - De afgelopen week kreeg de politie uit Nijeveen een aantal meldingen over een man in een auto die op verschillende plaatsen in het dorp kinderen aan zou spreken. Het zou gaan om een kale man die rondrijdt in een groene bestelauto of bestelbus. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets hebben gezien of die weten waar deze auto thuishoort of wie de bestuurder is. De bewuste auto is in ieder geval op donderdag 31 mei en maandag 4 juni in Nijeveen gezien. Met name wil de politie graag in contact komen met een vrouw die maandagmiddag in de omgeving van de Veurdele liep te wandelen met een hondje en zou hebben gezien dat een jongetje is aangesproken door de man in de bestelauto. Mensen kunnen bellen met 0900-8844. (07-145409)

Voor informatie over deze berichten of om met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.