Dringend gezocht; vakantiegezinnen voor Bosnische kinderen


06.06.2007 / 12:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Europa kinderhulp

Europa kinderhulp

Middelburg, 6 juni 2007 - De Koninklijke Luchtmacht vliegt 150 Bosnische kinderen naar hun vakantiebestemming in Nederland. Op 30 juli 2007 komen zij aan op de vliegbasis Eindhoven om vervolgens drie weken lang te gast te zijn bij gezinnen in het hele land. Voor ongeveer 60 Bosnische kinderen is Stichting Europa Kinderhulp nog dringend op zoek naar vakantieouders of gezinnen die hen een heerlijke vakantie willen geven.

De vakantie wordt georganiseerd door Stichting Europa Kinderhulp. In 2004 organiseerde Europa Kinderhulp al een actie waarbij ruim 5000 kartonnen dozen met onder andere speelgoed overhandigd werden aan kinderen in Srebrenica en omgeving. Nu zijn de kinderen uit deze regio uitgenodigd voor een vakantie in Nederland. Het doel is om de Bosnische kinderen, die normaal onder erbarmelijke omstandigheden leven, tijdens een rustige vakantieperiode te helpen hun dagelijkse zorgen te vergeten.

De Koninklijke Luchtmacht verzorgt de reis naar Eindhoven, in het kader van haar humanitaire taakstelling. In bussen reizen de kinderen dan door naar de provincies de verschillende provincies in Nederland.

Op deze wijze biedt Europa Kinderhulp rechtstreeks hulp. Volgens deze Nederlandse organisatie kunnen de kinderen, door drie weken onbezorgde vakantie, weer op adem komen. De stichting organiseert jaarlijks vakanties voor ongeveer 2200 kansarme kinderen uit verschillende Europese landen als Nederland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Oekraïne en Duitsland bij Nederlandse vakantiegezinnen. Zowel de medewerkers als de gastgezinnen doen het werk voor de kinderen geheel op vrijwillige basis. Europa Kinderhulp is 100% afhankelijk van giften en donaties en draagt het CBF keurmerk.

Noot bestemd voor de redactie

Voor alle zaken kunt u contact opnemen met Henk van der Velden, Bestuurslid Bijzondere Projecten Europa Kinderhulp, mobiel nummer 06 53 64 43 64 of Betsie van Aller, Voorzitter Europa Kinderhulp, mobiel nummer 06 - 51 08 11 45

Meer informatie over Stichting Europa Kinderhulp is te vinden op de website: www.europakinderhulp.nl

Algemene informatienummer Europa Kinderhulp 0118 - 62 79 74