Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Jaarrekening en Jaarverslag 2006 goedgekeurd

De deelraad heeft in de vergadering van 31 mei in meerderheid het Jaarverslag en de Jaarrekening 2006 goedgekeurd. Het CDA, GroenLinks en Leefbaar Rotterdam stemden tegen.

(Tekst: Emile Hilgers / publicatie onder verantwoordelijkheid van de Griffie)

Inzet voor veiligheid
De PvdA bracht in de deelraadsvergadering nog wel een aantal aandachtspunten naar voren. Marco van Lent merkte op dat de inzet voor veiligheid wellicht anders verdeeld moet worden over de wijken. In de Afrikaanderwijk en Bloemhof is relatief weinig vooruitgang geboekt, terwijl in wijken die beter scoren qua veiligheid de grootste vooruitgang is opgetreden. Verder vroeg hij om voor bewoners inzichtelijk te maken wat voor wijkvoorzieningen de consequenties zijn van de afbouw van het aantal ID-banen.

Discussie
Voorzitter Dagmar Oudshoorn gaf aan dat het niet goed zou zijn om in wijken waar het goed gaat niet meer te investeren, want dan gaan deze ook snel achteruit. De verdere discussie hierover zal worden gevoerd bij de behandeling van de wijkveiligheidsplannen. De problematiek rond de ID-banen wordt geagendeerd voor de commissie Algemene Zaken en de Rekening (AZR).

Moties
Een drietal moties van de PvdA (tegen bureaucratisering van het burgerinitiatief en voor meer en aanwijsbare bewonersparticipatie in en bij de totstandkoming van de wijkjaarplannen 2008) wordt behandeld in een volgende deelraadsvergadering.

Kaderbrief 2008
Na de behandeling van de Kaderbrief 2008 werd de vergadering vanwege het late tijdstip op verzoek van de PvdA geschorst. Op de valreep steunde een meerderheid van de raad nog wel het voorstel om het stuk als basis te gebruiken bij het opstellen van de begroting 2008 en om de beleidslijnen als leidraad te hanteren voor het financiële dekkingsplan. De besteding van bestemmingsreserves is doorgeschoven naar een volgende vergadering.