Algemene Onderwijsbond

AOb blijft snel groeien: sinds januari op de NOT weer 1000 nieuwe leden erbij

Onderwijsbond schrijft 77000e lid in op onderwijsevenement AOb! live

6 juni 2007

Utrecht - De snelle groei van de Algemene Onderwijsbond van begin 2007 blijft aanhouden. Op AOb! live, vandaag in Huis aan de Werf in Utrecht van 1300 tot 1900 uur zal het 77.000e lid ingeschreven worden. Op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in januari dit jaar werd de 76.000 grens nog bereikt. De groei vindt plaats in alle sectoren maar is het grootst in het basisonderwijs. Van alle nieuwe leden is vijftig procent onder de 35 jaar en driekwart is vrouw. Volgens Robert Sikkes, coördinator communicatie van de AOb is hiermee het bewijs geleverd dat vakbonden er best in kunnen slagen jongeren aan zich te binden. "Uit onderzoek blijkt telkens weer dat mensen lid worden om drie redenen: rechtpositionele hulp, de cao en het Onderwijsblad. En schijnbaar doet de AOb het goed op deze en andere punten want er is een flinke stijgende lijn in de ledenaanwas." Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV, zal op het eind van de dag het 77.000e lid van de AOb verwelkomen op het onderwijsevenement.

AOb! live is een happing speciaal voor jongeren. Starters met een aantal jaar ervaring maar ook studenten die hun studie bijna hebben afgerond, kunnen meer te weten komen over orde houden, oudergesprekken, conflictstijlen, timemanagement, moeilijke klassen en arbeidsvoorwaarden. Kortom praktische onderwerpen waar in de opleiding weinig aandacht voor is. AOb! live is ook een trendy en informatieve dag voor vakgenoten in het onderwijs. Geen lange lezingen, geen saaie theorie. Op AOb! live kunnen studenten en starters actief aan de slag met praktische situaties. AOb! live 2007 wordt geopend door Floor ter Wal, initiatiefneemster en woordvoerster van de Groene Golf. De Groene Golf is een actiegroep van jonge werknemers in het onderwijs die aandacht vraagt voor de problemen van jonge docenten.

AOb!live is van 13.00 tot 19.00 uur in Huis aan de Werf in Utrecht, www.huisaandewerf.nl. U bent van harte uitgenodigd om AOb!live te bezoeken. Kijk voor het volledige programma op www.aob.nl.


----------
AOb, sterk in onderwijs. Meer informatie: www.aob.nl