Ingezonden persbericht


Brocade betreedt miljardenmarkt met uitgebreid portfolio datacenteroplossingen

Nieuwe Host Bus Adapters en Intelligent Server Adapters verbeteren datacenterconnectiviteit, prestaties en TCO

Tilburg, 6 juni 2007 - Brocade Communications Systems, Inc. (Brocade®) (Nasdaq: BRCD) verbreedt zijn portfolio van datacenteroplossingen met een nieuwe reeks serverconnectiviteitsproducten. Het nieuwe aanbod, dat Host Bus Adapters (HBA's) en Intelligent Server Adapters omvat, vereenvoudigt het beheer en het delen van bedrijfskritische informatie, en vormt een aanvulling op de SAN-oplossingen van Brocade. De markt voor HBA's vertegenwoordigt volgens onderzoeksbureau Dell'Oro in 2007 een waarde van 1,1 miljard dollar.

Datacenters in de gehele wereld staan voor de uitdaging om snelgroeiende datavolumes op te slaan en te beheren. Datagroei vereist nieuwe technologie en oplossingen die een grotere schaalbaarheid bieden, de complexiteit verkleinen en de operationele kosten verlagen. Producten voor serverconnectiviteit zijn essentieel voor SAN-implementaties, end-to-end datacenter-networking en servervirtualisatieoplossingen. Al deze zaken spelen een belangrijke rol bij datacenterefficiëntie van de volgende-generatie infrastructuur.

"Klanten vragen steeds vaker om een nieuwe aanpak voor datacentertransformatie en -consolidatie. Brocade loopt voorop als het gaat om connectiviteit tussen servers, SAN's en datacenternetwerken", zegt Tom Buiocchi, vicepresident Worldwide Marketing van Brocade. "Door nieuwe producten voor serverconnectiviteit toe te voegen aan ons SAN-portfolio, kunnen we voldoen aan strengere datacentereisen en onze toegevoegde waarde voor klanten vergroten."

"Het vergroten van de schaalbaarheid, betrouwbaarheid en efficiëntie binnen datacenters is een grote uitdaging. Zeker nu de eisen aan applicaties, services en kostenverlaging steeds hoger worden. Bedrijven hebben behoefte aan een datacenterinfrastructuur - inclusief servers, storage en connectiviteit - waarmee ze kunnen profiteren van servervirtualisatie, datamobiliteit en krachtige databescherming", zegt Rick Villars, vicepresident Storage Systems Research van IDC. "Brocade heeft zijn portfolio van serverconnectiviteitsproducten uitgebreid en is van plan om innovatieve oplossingen voor IT resource-management en datamobiliteit erin op te nemen. Dit onderstreept dat het bedrijf een vooraanstaande rol wil spelen als het gaat om het ontwerpen, bouwen en leveren van datacenteroplossingen van de volgende generatie."

HBA's worden tegenwoordig ingezet om servers met storage en andere datacenter-resources te verbinden. Dit vergroot de flexibiliteit en biedt een gecentraliseerd resource-beheer - die beide bijdragen aan kostenverlaging. De nieuwe Brocade-oplossingen die servers verbinden met datacenter- en storagenetwerken via Fiber Channel- of Ethernet-protocollen, zijn onder andere:


- Brocade 2110 iSCSI Initiator HBA - iSCSI-connecties met hoge prestaties voor servers die draaien op Microsoft Windows- of Linux-besturingssystemen. Deze HBA combineert een lage TCO en gebruikskosten met het laagste energieverbruik en maximaal gebruiksgemak;


- Brocade introduceert ook een reeks 4Gbit/sec Fibre Channel HBA's met een PCI-Express-ontwerp. Deze enkele-poorts- en dual-poortsproducten ondersteunen uiteenlopende besturingssystemen op een brede reeks van servers, en voldoen aan strenge test-, kwaliteits- en betrouwbaarheidsstandaarden.

Brocade zet ook plannen uit op het gebied van serverconnectiviteitsproducten van de volgende generatie, waaronder oplossingen voor 8 Gbit/sec Fibre Channel en 10 Gigabit Ethernet. Deze intelligente Server Adapters combineren de functionaliteit van de huidige HBA's met geavanceerde functies, waaronder nauwere integratie met technologie voor SAN-switching en datacenter-networking.

De Brocade 2110 is vanaf nu verkrijgbaar via Brocade en zijn kanaalpartners. De nieuwe Brocade 4 Gbit/sec Fiber Channel HBA's zijn naar verwachting vanaf eind juli 2007 op de markt, terwijl de Brocade Intelligent Server Adapters vanaf 2008 beschikbaar komen. Alle producten worden volledig getest en ondersteund door de technische, service- en supportdivisie van Brocade.

###

Over Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade is toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie. Met Brocade-producten zijn organisaties beter in staat hun IT-infrastructuur te optimaliseren en een compliant databeheer te voeren. Meer informatie is te vinden op www.brocade.com of op te vragen via info@brocade.com.



Ingezonden persbericht