Ingezonden persbericht


persbericht

Toshiba's RFID-oplossing in Regensburg levert spectaculaire ROI

Twee miljoen RFID tags in zes maanden overtreft alle verwachtingen Amersfoort, 6 juni 2007 - Toshiba TEC Corporation, wereldwijd toonaangevend leverancier van automatiseringsoplossingen voor retail en industrie, maakt bekend dat na zes maanden operationeel te zijn, de resultaten van de implementatie van Europa's grootste RFID-oplossing alle verwachtingen hebben overtroffen. De beoogde dagelijkse doorvoercapaciteit van Toshiba Notebook PC's moest worden verhoogd van een gemiddelde van 9.500 per dag naar zo'n 15.000 per dag. Eind januari 2007, was het dagelijks gemiddelde gestegen tot 17.300 per dag; een stijging van 81% dankzij de introductie van de RFID-oplossing.

Sterke groei in Notebook markt
"Volgens IDC blijft de vraag naar notebooks onverminderd groot en zal het de stuwende kracht blijven voor de algemene marktgroei in 2007", aldus Eszter Morvay, research analist bij IDC's EMEA Quarterly PC Research Group. De overstap naar mobiele platforms, vooral in de segmenten consument en small en medium business (SMB) gaat onverminderd door, wat een stimulans betekent voor verdere uitbreiding van de markt voor notebooks met 17,2%.

Anticiperend op een stijgende vraag naar notebooks vanuit de markt heeft Toshiba vorig jaar september Europa's grootste RFID-oplossing in gebruik genomen in de Notebook PC configuratiefabriek in Regensburg. De hoofddoelstellingen voor de notebookleverancier waren belangrijke verbeteringen van de productbeschikbaarheid te realiseren door efficiëntere, foutloze logistieke processen voor opslag en verkoop zonder verhoging van de kosten. Zeven maanden en twee miljoen RFID-tags later, bevestigt Toshiba dat de beoogde business benefits zijn overtroffen.

Twee tegenstellingen verbeterd: output en kosten
Dankzij de RFID-oplossing zijn de knelpunten tussen de productie en de opslag van eindproducten verdwenen. Dit heeft een besparing opgeleverd in afhandelingstijd van 75%: een daling van 40 procent in boekingskosten per eenheid. Overige bijkomende besparingen zullen gedurende de loop van het project duidelijk worden.

De geïntegreerde oplossing bundelt de deskundigheid van Toshiba TEC, UPM Raflatac, fabrikant van RFID tags en inlays en ADT Security/Tyco, leverancier van RFID lezerhardware. De expertise van de drie partijen biedt de mogelijkheid tot een continue doorstroom van pallets door een enkelvoudige RFID-poort waarbij de gehele inhoud van iedere pallet wordt gescand en vastgelegd in één handeling. Nadat een pallet de RFID-poort is gepasseerd is hij klaar voor opslag en verdere verwerking.

"De implementatie van deze oplossing toont aan dat RFID aantoonbare voordelen heeft voor de processen van fabrikanten zonder dat klantmandaten noodzakelijk zijn als stuwende kracht achter de acceptatie van RFID", aldus Andreas Unterbush, Toshiba TEC RFID product manager. "Aangezien alle notebooks individueel zijn getagged, zijn mogelijke toekomstige eisen van retailers zijn al verwerkt."

Toshiba is momenteel bezig het configuratieproces op de productielocatie in Regensburg uit te besteden. De RFID-oplossing wordt door potentiële outsourcing partners gezien als zeer belangrijk concurrentievoordeel en helpt de notebookleverancier zijn succesvolle opmars binnen de Europese markt voor te zetten.

Kijk voor meer informatie over Toshiba TEC op de geheel vernieuwde website: www.toshiba-werkaandewinkel.nl of klik op het logo

Over TOSHIBA TEC
TOSHIBA TEC Nederland is een toonaangevende producent van informatiesystemen voor de retail en de industrie. Haar productontwikkeling is erop gericht te anticiperen en in te spelen op potentiële behoeften van klanten. Dat resulteert in producten die de eindgebruiker een grote toegevoegde waarde opleveren.

TOSHIBA TEC Europe is leverancier van totaaloplossingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud van point-of-salesytemen (POS), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen.

TOSHIBA TEC Corporation heeft een wereldwijde omzet van 355 miljard yen en telt 58 kantoren die samen meer dan 13 000 mensen tewerk stellen. TOSHIBA Corporation is de meerderheidsaandeelhouder van TOSHIBA TEC, en biedt het de ondersteuning van een toonaangevende wereldwijde organisatie met een sterke aanwezigheid in vier continenten.