Time : 13:38:06
Date : 06 June 2007
Sender Name: Bel.

Lijst Dedecker gebruikt GOOGLE voor politieke campagne

Een primeur in Vlaanderen: promotie maken voor je eigen partij op de website van je tegenstander. Met Google Ads kan het!

Je ziet het nog niet snel gebeuren: de website van Ford die reclame maakt voor concurrent Opel. Maar in de politiek gelden blijkbaar andere wetten. Bart De Bie, van het Vlaams Belang, promoot op zijn website 2 kandidaten van Lijst Dedecker; Eric Eraly, 2de Plaats Senaat voor Lijst Dedecker en Rudi De Laet, 7de plaats Senaat.

Boosdoener zijn de Google Ads. Die worden gegenereerd door de zoekrobot Google. Google analyseert de inhoud van webpagina's en plaatst daar de passende advertenties bij.

Eric Eraly weet vanuit zijn professionele achtergrond als Rookstop Goeroe al langer hoe je van Google Ads kan gebruik maken. Beide heren van Lijst Dedecker hebben bij de aankoop van advertentieruimte op Google Ads aangegeven dat de advertenties op websites moeten verschijnen die met politiek (of veiligheid) te maken hebben. Zoals De Bie's webstek, bijvoorbeeld. De Bie heeft daar weinig controle over, hoewel hij concurrenten via zijn account wel kan uitsluiten.

Het genereren van advertenties gebeurt overigens op het ogenblik dat de website wordt geladen. Het kan dus goed zijn dat er straks geen Lijst Dedecker-advertenties op de site van De Bie staan.

Maar ook op zoektermen zoals 'verkiezingen', 'open VLD' , ' CD&V' etc. verschijnen de advertenties van beide heren. Opvallend is dat zij de enige politiekers zijn die van dit 'nieuwe' medium gebruik maken om campagne te voeren.

Volgens Eraly zijn hun advertenties minimum twee miljoen keer bekeken en dit voor minder dan $10 per dag. Daar kunnen de klassieke affiches en folders niet tegen concurreren.

Of dit een nieuwe trend betekent voor volgende politieke campagnes? Misschien zal de uitslag op 10 juni daar mee over beslissen.

Voor meer info of een afbeelding van de Google ads, contacteer: Eric Eraly
GSM: +32 475 27 65 91

URL: http://www.ericeraly.com
http://www.gemakkelijkstoppen.com