Gemeente Tilburg

6-6-2007
Subsidie voor twintig kunstactiviteiten
In totaal 73.542,- voor kunstactiviteiten in najaar 2007

De gemeente ondersteunt twintig kunstactiviteiten die in de tweede helft van 2007 plaatsvinden, in het kader van de subsidieregeling incidentele kunstactiviteiten (IKA). Wethouder Hugo Backx van Cultuur: "Met de subsidies ondersteunen we culturele activiteiten waarvan een positieve, vernieuwende en versterkende werking uitgaat." In totaal gaat het om een bedrag van 73.542,-.

Activiteiten
In november 2007 gaat het danstheaterstuk 'Nah bei Dir' van Julia Riera en Jelena Kostic in première in Theater de Nwe Vorst. Ook in november komen Wiersma en Smeets met 'Roodkapje Strikes Back!', een beeldend theaterstuk voor jong en oud waarbij Roodkapje een herkansing krijgt en de wolf in zijn eigen listen weet te strikken. De componist Olivier Nijs gaat een geluidsproject realiseren in de Schouwburgpromenade. Modeontwerper Jan Taminiau krijgt een bijdrage van 10.000,- om zijn collectie te kunnen realiseren die moet leiden tot een show in Parijs én een tentoonstelling in Tilburg. Kunstenares Sigrid Calon gaat samen met tien vrouwen uit tien verschillende culturen een tiental grote borduurwerken maken die tentoongesteld zullen worden in het voormalige Duvelhok. Dit zijn slechts vijf voorbeelden van de twintig activiteiten waaraan de gemeente subsidie verleent.

Aanvragen
Kunstenaars kunnen twee keer per jaar subsidie aanvragen. Twee onafhankelijke externe commissies geven advies. De commissie Beeldende Kunst ontving in totaal
26 subsidieaanvragen voor activiteiten in de tweede helft van 2007 en adviseerde positief over 11 aanvragen. De commissie Podiumkunsten en Kleine Festivals heeft eveneens
26 aanvragen ontvangen en adviseerde positief over 9 aanvragen. Subsidieaanvragen voor de 1e helft van 2008 kunnen worden ingediend tot en met 1 oktober 2007.