Time : 13:50:57
Date : 06 June 2007
Sender Name: Pfizer

PFIZER ZAVENTEM MAAKT INTENTIE BEKEND TOT REORGANISATIE VAN IT-AFDELING EN MAGAZIJN

Pfizer Zaventem heeft vandaag op een Bijzondere Ondernemingsraad de intentie bekendgemaakt tot reorganisatie van twee diensten. De sluiting van het magazijn in Mechelen wordt overwogen, alsook een herschikking van IT-functies binnen de groep Worldwide Technology Infrastructure (WTI)..

Deze intentieverklaring is een gevolg van de wereldwijde transformatie die Pfizer in januari 2007 heeft aangekondigd in antwoord op de zware druk waarmee de farmaceutische industrie wereldwijd wordt geconfronteerd. Pfizer benadrukt dat deze intentie niet beïnvloed wordt door het farmaceutische klimaat in België en totaal onafhankelijk staat van de Belgische situatie.

De transformatie heeft o.m. een impact op de organisatie van de wereldwijde distributie van geneesmiddelen. De distributie wordt dichter bij de lokale afzetmarkten gebracht, waarbij ook beter gebruik wordt gemaakt van bestaande infrastructuren bij partners, met een kostenbesparing als resultaat. De intentie tot sluiting van het magazijn in Mechelen, dat markten in het Midden-Oosten, Afrika en Centraal- en Oost-Europa bevoorraadt, kadert in deze doelstelling. In het magazijn in Mechelen werken ongeveer 25 personen, inclusief uitzendkrachten.

De mogelijke impact van de WTI reorganisatie zal duidelijk worden na het afronden van een studie waarbij een scenario van gedeeltelijke outsourcing wordt onderzocht. In deze groep werken in België momenteel 30 mensen.

Samen met de sociale partners zal worden gezocht naar een zo goed mogelijke oplossing voor de betrokken werknemers in lijn met de waarden die Pfizer hoog in het vaandel draagt.

Pfizer ontdekt, ontwikkelt en stelt geneesmiddelen voor humaan en diergeneeskundig gebruik ter beschikking.
Pfizer is uitgegroeid tot het voornaamste innoverend farmaceutisch bedrijf ter wereld en stelt meer dan 100.000 mensen te werk in 135 landen.
In België is onze vennootschap sterk aanwezig met 3.100 werknemers in 7 verschillende vestigingen gaande van onderzoek naar productie, distributie en verkoop.


* * * * * * * * *
Voor meer informatie kan u contact opnemen met
Kris Westelinck,
Director Governmental & External Affairs
op het nummer +32 02/554 65 10
of per mail via kris.westelinck@pfizer.com