Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum: 6 juni 2007
Kenmerk: HO/ 07.046

Connexxion zoekt met spoed 300 buschauffeurs voor nieuwe dienstregeling Connexxion bus puilt uit van de mensen op station Hoofddorp

Connexxion hield vandaag een actie op het treinstation van Hoofddorp. De actie was bedoeld om de start van de werving van 300 nieuwe buschauffeurs aan te kondigen. Een overvolle Connexxion bus, met passagiers die op het dak zaten en tevens aan de zijkant van de bus hingen, reed een aantal rondes op het busstation. Connexxion won begin dit jaar opnieuw de aanbesteding in de regio Amstelland/Meerlanden waardoor het bedrijf haar dienstverlening daar aanzienlijk gaat uitbreiden. Connexxion heeft al wel 200 nieuwe bussen om aan deze uitbreiding te voldoen, maar zoekt nu met spoed 300 buschauffeurs om deze bussen ook te kunnen bemannen. De dienstregeling in de regio wordt sterk verbeterd door de inzet van nieuwe ritten in onder andere Schiphol, de Haarlemmermeer en Uithoorn. In totaal wordt er in de regio 60 procent meer busvervoer geboden. De nieuwe dienstregeling gaat op 9 december van start.

Het extra busvervoer wordt vooral ingezet op trajecten waar de bereikbaarheid onder druk staat. Zo wordt de frequentie van de Zuidtangent op werkdagen verhoogd naar tien ritten per uur overdag en gaat de bus ook `s nachts rijden. En op drukke woon-werkroutes wordt ook extra vervoer geboden. De precieze dienstregeling en de wijzigingen worden tijdig door Connexxion bekend gemaakt. Anya Pieroen, directeur communicatie van Connexxion geeft aan: "De behoefte aan nieuwe chauffeurs hebben we niet alleen in de regio Amstelland/Meerlanden, ook in andere regio's groeien we fors. We moeten snel nieuwe mensen werven, om te voorkomen dat de overvolle bus van vandaag het toekomstbeeld wordt dat we kunnen verwachten."

Mensen die buschauffeur willen worden, kunnen zich aanmelden via de website www.connexxion.com of het nummer 0800-9993884. Als geïnteresseerden zich nu aanmelden, starten ze direct met de sollicitatieprocedure. Het busrijbewijs is geen vereiste voor de aanmelding, maar een geïnteresseerde moet wel minimaal 21 jaar oud zijn. Als sollicitanten de procedure hebben doorlopen, starten ze aansluitend met de opleiding. Na de opleiding, treden ze per direct of uiterlijk in het laatste kwartaal van 2007 in dienst bij Connexxion.

Connexxion is marktleider binnen het regionaal personenvervoer in Nederland. Zij heeft haar vervoersactiviteiten georganiseerd in de divisies Openbaar Vervoer, Hermes, Taxi Services en Tours & Water. Techno Service Nederland verricht onderhoud aan bussen en vrachtwagens. De totale omzet voor 2005 bedroeg 872 miljoen. In totaal telde Connexxion ultimo 2005 13.302 medewerkers. De vloot van Connexxion bestond ultimo 2005 uit 2.875 bussen, 204 (semi-)touringcars, 3.262 taxi's en taxivoertuigen, 2 treinen, 27 trams, 22 ambulances en 13 schepen.

Alleen voor de pers:

Nadere informatie:
Anya Pieroen, afdeling Corporate Communicatie Connexxion Telefoon 035 625 1606 of 06 27005202


---- --