Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 6 juni

* UITSLAANDE BRAND IN BEDRIJFSPAND
In de nacht van dinsdag op woensdag is er brand uitgebroken in een oud bedrijfspand aan de Plompertstraat. Het vuur ontstond omstreeks kwart over twee, woensdagmorgen. De brandweer stuitte bij het blussen op een hennepkwekerij op de begane grond. Het betrof ongeveer vijf vierkante meter met hennepstekken. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle en geblust. Bij onderzoek in het pand stuitte men op de tweede verdieping op een tweetal mannen. Politiemensen van het district Zuid hebben de twee Rotterdammers, 45 en 28 jaar oud, aangehouden. Hun mogelijke betrokkenheid wordt bezien.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR STRAATROOF

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie van het district Oost heeft dinsdag in de namiddag drie verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van een beroving. Om even voor half zeven werd een 16-jarige jongen beroofd van een Ipod en een mobiele telefoon bij de skatebaan op de Lijstersingel. Hij kreeg verschillende klappen waarop het drietal er vandoor ging in de richting van het winkelcentrum. De politie was snel met een aantal surveillance-eenheden ter plaatse en aan de hand van signalementen van getuigen werd een onderzoek in de omgeving gestart. De drie verdachten hadden tijdens de beroving gekleurde bandana's voor hun mond in verschillenden kleuren. Op de Fluiterlaan zag men het drietal lopen waarop ze werden aangehouden. Ze hadden de betreffende bandana's bij zich. Het gaat om een 15-jarige en 13-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel en 15-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Het drietal is overgebracht naar een politiebureau en in verzekering gesteld.


* AUTO TEGEN LANTAARNPAAL
VLAARDINGEN- Op de Van Beethovensingel reed dinsdag eind van de ochtend een automobilist tegen een boom en lantaarnpaal. De 26-jarige Vlaardinger wilde uitwijken voor een overstekende kat, raakte in een slip en botste tegen de boom en lantaarnpaal. Toen politiemensen hem een blaastest afnamen, bleek de bestuurder teveel te hebben gedronken. Bij hem werd een alcoholpromillage van
1,5 gemeten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* POLITIE ZOEKT GETUIGEN MISHANDELING
ROTTERDAM-OMMOORD- De politie is op zoek naar mensen die getuige zij geweest van een mishandeling in de metro dinsdagmiddag. Rond kwart voor twaalf sprak een 69-jarige Rotterdammer in de metro ter hoogte van station Graskruid een onbekend gebleven jongen aan op het feit dat deze patat at in de metro. De jongen reageerde hierop zowel verbaal als fysiek agressief en sloeg en schopte de Rotterdammer verschillende keren. Vervolgens ging hij er van door. Er is een summier signalement bekend van de dader: Jongen van 17, 18 jaar oud, mediterraan uiterlijk, lang en slank postuur, lichte kleding. De politie zoekt mensen die getuige zijn geweest van de mishandeling of anderszins informatie hebben, die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van district Oost, via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.