Partij van de Arbeid

Stijn Verbruggen Jong Raadslid van het Jaar

06-06-2007 02:27

Stijn Verbruggen (31) is uitgeroepen tot Jong raadslid van 2007. Verbruggen, namens de PvdA gemeenteraadslid in Nijmegen, wordt door de jury geprezen omdat hij zich onderscheidt als allround politicus met resultaten op verschillende beleidsterreinen. Hij ontving vandaag uit handen van minister Ter Horst de bokaal op het VNG-jaarcongres in Utrecht.

De verkiezing werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Initiatiefnemers zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Raadslid.nu en RaadsledenNieuws (een uitgave van Sdu Uitgevers). Met de verkiezing van Jong Raadslid van het Jaar wil de organisatie laten zien dat lokale politiek ook voor jonge mensen interessant en belangrijk is. De deelnemers zijn jonger dan 36 jaar en hebben niet eerder dan maart 2002 zitting genomen in de gemeenteraad.

De jury onder voorzitterschap van James van Lidth de Jeude, burgemeester van Deventer, wees Verbruggen aan als winnaar, omdat hij zich onderscheidt als allround politicus met resultaten op verschillende beleidsterreinen. Zo is het Nijmeegse inburgeringsbeleid aangepast door zijn amendementen. En hij bedacht de dikketruiendag om het klimaatbeleid op scholen onder de aandacht te brengen. Bovendien weet Verbruggen ontwikkelingen in de landelijke politiek te vertalen naar de lokale situatie en brengt hij daarnaast lokale issues onder de aandacht van de landelijke politiek.

Stijn Verbruggen is blij met zijn titel: Ik vind het leuk dat ik de titel Jong Raadslid van het Jaar mag voeren, maar het gaat hier nu natuurlijk niet alleen om mij. Het gaat om al die jonge raadsleden, en ik heb echt de indruk dat het er tegenwoordig al behoorlijk wat zijn, die zorgen voor een frisse wind in de Nederlandse gemeentehuizen.

In zijn dankwoord deed Verbruggen tenslotte een oproep aan alle jonge raadsleden om elkaar op te zoeken en dwars door partijverbanden te steunen bij het afstoffen van de lokale politiek: Politiek gaat over de hoofdlijnen maar óók over de uitvoering, over de kleine dagelijkse ergernissen van mensen in de stad. Die los je niet op met dikke notas, maar door je er net zo lang in vast te bijten tot er iets verandert.

Voor de verkiezing Jong Raadslid van het Jaar waren uit de ruim veertig aangemelde raadsleden, drie kandidaten genomineerd voor de titel. Naast Verbruggen waren dat Mohammed Mohandis (PvdA) uit Gouda en Roxanne van Wunnik (CDA) uit Maastricht.

Meer informatie: www.stijnverbruggen.pvda.nl