Ingezonden persbericht


CULTUUR OP DE CAMPUS
Radboud Universiteit Nijmegen

www.ru.nl/cultuuropdecampus

RU-student Marten de Paepe wint studenten singer-songwriter contest Nootuitgang

Afgelopen zaterdag won de Nijmeegse geschiedenisstudent Marten de Paepe Nootuitgang, de studenten singer-songwriter contest waaraan twaalf universiteiten deelnemen. De finale vond 2 juni plaats in het CultuurCafé op de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook vorig jaar werd de Nootuitgang namelijk gewonnen door de Nijmeegse afgevaardigde: Roline (de Boer, RU-studente geneeskunde). Daarom viel Cultuur op de Campus dit jaar de eer te beurt om twaalf singer-songwriters op de Radboud Universiteit te ontvangen.

Het muzikale niveau van de avond ligt hoog en behalve veel engelstalige nummers is er een tekst in het Nederlands en zelfs eentje in het Turks. Paul de Graaf, zelf singer-songwriter, presenteert de avond en de jury bestond uit De jury bestaat uit Chris Tangelder (van podium Roepaen), André Schaminee (van het Nijmeegse label Livingroom Records) en John Denekamp (van OOR).

Tijdens het juryberaad betovert Roline, winnares van Nootuitgang 2006 nog één keer het publiek. En dan maakt de jury de uitslag bekend: de derde prijs is voor Yusuf Albayrak (Universiteit Maastricht) met Bekliyorum, de tweede prijs voor Leonie Eggen (TU Eindhoven) met Flow en de winnaar van Nootuitgang 2007 is Marten de Paepe (RU Nijmegen) met Island in the Sea. Wederom een Nijmeegse Nootuitgangwinnaar! De titel 'rockcity' is in Nederland al meermaals vergeven, maar hoe klinkt Nijmegen singer-songwriter city?

Lees ook de recensie op 3voor12 Arnhem/Nijmegen: http://3voor12lokaal.vpro.nl/magazines/news/index.jsp?portals=18019&magazines=18020&news=567874

Houd ook http://www.nootuitgang.nl in de gaten voor updates.

INFO

Cultuur op de Campus is de culturele organisatie van de Radboud Universiteit Nijmegen die film, muziek, cabaret, beeldende kunst, literatuur, debat, theater en festivals programmeert op de campus. De voorstellingen zijn gericht op studenten, maar iedereen is welkom. Op de films (à E1,50/E2,50) na en tenzij anders vermeld zijn de programma's gratis te bezoeken.

www.ru.nl/cultuuropdecampus
024-3615912
cultuuropdecampus@dsz.ru.nl

---- --